SKANDAL! KRISTIJAN U ŠKOLI GLUMIO OMILJENOG PROFESORA: Roditelji u šoku, direktorka se pravda, a glumica Srna Lango kaže da se ne kaje! VIDEO

10:15

21.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/INstagram/KristijanGolubovic

Roditelji đaka osnovne škole „Đura Jakšić“ u šoku su nakon saznanja da je bivši robijaš i rijaliti učesnik Kristijan Golubović snimao spot za novu pesmu hip-hop grupe „Crni Cerak“ u školi koju pohađaju njihova deca.

Direktorka pomenute škole istakla je da je na molbu glumice Srne Lango dozvolila snimanje u učionicama, kao i da nije znala da će u spotu glumiti Kristijan Golubović, a tim povodom oglasila se i glumica.

– Poštovani, obraćam vam se u lično ime zbunjena situacijom do koje je atmosfera u OŠ “Đura Jakšić” stigla. Nisam sigurna koliko ima smisla previše širiti priču, a svesna sam da je svaki lični doživljaj roditelja i nastavnika u smislu eventualne zloupotrebe dece logičan. Međutim, zloupotrebe ovde nije bilo. Sve što sam htela je da organizaciono pomognem deci iz grupe “Crni Cerak” vođena njihovim talentom, uspehom i porukama koje svojom muzikom šalju. Želela sam da podržim mlade talente i u tom smislu moram reći da se ne kajem zbog preporuke i molbe. Da budem još konkretnija, nijedno dete iz OŠ „Đura Jakšić“ nije učestvovalo u snimanju spota, a deca koja jesu učestvovala imaju, svako ponaosob, napismeno, dozvole svojih roditelja – istakla je Srna i dodala:

– Ovaj spot predstavlja njihovu kritiku izvesnih pojava u današnjem društvu koje njima kao mladim ljudima ne prijaju i protiv kojih imaju potrebu da reaguju kako oni to najbolje umeju. Dakle, on (Kristijan Golubović) je bio deo kritičkog osvrta na loše strane realnosti zbog čega su ga članovi grupe “Crni Cerak” i pozvali da im gostuje u spotu. Možete misliti koliki teret i nelagodu osećam zbog činjenice da se zbog moje molbe upućene dirktorki vodi sada već ozbiljna hajka. A možda nedovoljno znate o tome ko je grupa “Crni Cerak” pa ću ipak pomenuti da ne samo ja lično, već I sve srodne branše podržavaju te mlade umetnike, čemu svedoči i njihovo poslednje u nizu pojavljivanja uz mnogo aplauza po scenama regiona kao rezultat važnog i edukativnog za mlade ( a i njihove roditelje) filma “Indigo kristal” koji je podržalo Ministarstvo kulture kao i Fakultet dramskim umetnosti. Napomenuću još i to da su upravo mladi članovi grupe “Crni Cerak” veoma aktivni u humanitarnom radu vodeći računa da koliko je u njhovoj moći pomognu. Tako su nedavno, ne prvi put, bez velike pompe i kamera nosili konkretnu pomoć deci diljem Srbije. Tužno je što to nikoga ne zanimalo o njima, pa se lako izgubi pravi zaključak i puna slika o tome ko su ti mladi ljudi i šta bi mogla biti njihova istinska misija. Ako išta znači, ja vas sve molim da ne žurite u rigidnu kritiku nečega o čemu je moguće da prosto niste obavešteni. Srdačno, Srna Lango.

Na sastanku, kome su prisustvovali i roditelji dece koja pohađaju OŠ „Đura Jakšić“ i direktorka škole, predlog jednog od roditelja da direktorka da ostavku, pozdravljen je aplauzom.

„Skandalozno, užasno, fuj, šund, bljak, da nam jedan kriminalac osuđeni, to što je rijaliti uopšte nije važno, mislim to je tek katastrofa, ali da jedan osuđeni kriminalac dolazi ovde. Da li su tu deca koja idu u ovu školu, to u opšte nije važno, on je u tom spotu predstavljen kao neki profesor i koliko sam video u pauzama on njima objašnjava kako je izbačen iz škole – to po meni nije normalno“, naveo je za naš portal Bojan Kovačević, jedan od roditelja.

Uprkos izjavi direktorke škole koja kaže da nije znala ko će doći u školu, jedan od roditelja odogovornost svaljuje na nju.

„Saznao sam tako što je jedna od majki poslala snimak. Jako sam se zabrinuo kad sam to video. Ovo je isključivo propust direktora škola. Mogla je da proveri ko je Crni Cerak u roku od deset minuta. Zanima me kada će direktorka preuzeti odgovornost“, rekao je za Nova.rs Nikola Stanković, jedan od roditelja.

Ubrzo su stigle osude Golubovića, ali i direktorke škole Tamare Jelić koja je dozvolila da se ovakva predstava izvede u jednoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, a reagovalo je i Ministarstvo prosvete koje je zatražilo od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u školi.

(Pančevac/Blic/Nova)

EKOLOŠKA AKCIJA ULEPŠAJMO KOTEŽ Učenici osnovnih i srednjih škola, ali i deca iz vrtića učestvovali u čišćenju naselja! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.