MAČAK MILISAV NAJNEOBIČNIJI POMOĆNIK On sa vlasnicom Borislavom vredno radi na najlepšim dekoracijama za uskršnju trpezu! FOTO

09:17

13.04.2023

Podeli vest:

RINA

Dobrog šegrta je teško naći kada su zanatski poslovi u pitanju, a Borislava Lukić iz mesta Loznica kraj Čačka, pomoćnika je pronašla, verovali ili ne u jednom mačku.

Pred vaskršnje praznike mačak Milisav i Borislava vredno rade na najlepšim dekoracijama za prazničnu trpezu. Konci pastelnih boja koje Borislava Lukić veštim rukama koristi, a veselo ih mrsi prvi pomoćnik Milisav stvaraju originalne dekoracije za vaskršnje praznike.

– Već tri godine heklam dekoracije, pre toga sam vezla, međutim, sada mi je pletenje ovih dekoracije zanimljivije, mogu više da se igram i da kreativnije stvaram. Mogu da dam mašti na volju što se tiče i boja i ukrasa – pojasnila je Borislava za RINU.

RINA

Način pletenja vaskršnjih ukrasa je jednostavan, priča ova pletilja i dodaje da se radi jednom iglom.

– Ovi ukrasi se pletu sa nametkom, pa se spleću u dve žice, inače zaista može da se pusti mašti na volju i kikice i kvadratići i klot i frket, mnogo što šta može da se uradi od konca.

Moj prvi pomoćnik je mačak Milisav, koji nekad mrsi, a nekad razmrsi konce, mada se ponekad i posvađamo, kroz osmeh objašnjava pletilja.

RINA

Borislavine dekoracije neizostavni su detalj svake tematski dekorisane trpeze, posebno za radosne dane koji su pred nama. Sve pletene igračke koje ova žena stvara svojim umetnim rukama imaju i korisnu i lepu namenu.

– U koku stavljamo šarena uskršnja jaja, piliće oko nje, takođe, kao dekoracija, isto i zečevi, tako da svi ukrasi mogu da stoje na punoj uskršnjoj trpezi – zaključuje Borislava.

RINA

Dakle, da bi vam dom bio vedar i veseo u skladu sa najradosnijim hrišćanskim praznikom, nije potrebno mnogo: kokice, zečevi, pastelne boje, primena najstarijih veština i pokoja mačka, kao što je Milisav koji obavlja funkciju prvog saradnika.

 

(Pančevac/RINA)

DA NIJE GRAĐEVINE MOJA PORODICA I JA BISMO BILI GOLI I BOSI Ovo je Vladimir Krnač koji je digao Srbiju na noge zbog nepravde u kvizu

RECEPT ZA NAJBOLJE POSNE KIFLICE: Mekane i neodoljivo ukusne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.