ILON MASK NAKON 6 MESECI PRODAJE TVITER? Upravljanje je prilično turbolentno i bolno!

15:47

12.04.2023

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: DB Business // pngegg.com

Vlasnik Tvitera Elon Mask rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si da je upravljanje ovom društvenom mrežom „prilično bolno“ i „turbulentno“ i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba.

Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila „Tesla“ i raketne kompanije „Spejs Eks“, kupio je „Tviter“ za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

U intervjuu za Bi-Bi-Si na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, Mask je rekao da je „nivo bola izuzetno visok i da to nije neka vrsta zabave“. Intervju je emitovan i putem Tvitera, a pratilo ga je više od tri miliona korisnika.

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu „Tvitera“, Mask je rekao: „Nije bilo dosadno. Bio je to pravi rolerkoster“.

Dodao je i da reč o „zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci“, ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Mask je saopštio da zbog obima posla „ponekad spava u kancelariji“, kao i da bi bilo pametnije da ne objavljuje tvitove posle tri ujutru. Dodao je da ima svoje mesto na kauču u biblioteci „u koje niko ne ide“.

Na pitanje novinara o odluci da se nalogu Bi-Bi-Sija na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao „medij koji finansira vlada“, Mask je rekao da zna da „Bi-Bi-Si generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije“.

Tviter je prvo dodao oznaku „Mediji koji su povezani sa državom“ na glavni nalog Bi-Bi-Sija 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u „Mediji koje finansira vlada“.

Govorio je i o finansijama kompanije i saopštio da se „većina njenih oglašivača vratila“. Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

 

(Pančevac/RTS)

OVAJ PAS JE ZAMENIO LOGO PLAVE PTIČICE NA TVITERU Njegova vlasnica objavila fotografiju ne sluteći da će postati svetska internet senzacija!

TVITER SUSPENDOVAO KOSOVO? Tviteraši okrivljuju Maska da je uklonio Kosova kao državu sa liste prefiksa!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.