ZVEZDA RUTINSKI SAVLADALA SUBOTIČANE: Evrogol Kangve i nejasan penal za crveno-bele obeležili meč! VIDEO

21:22

05.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Arena Sport TV

Dva majstorska pogotka na ovoj utakmici i ubedljiva pobeda gostiju.

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su pobedu protiv Spartaka u Subotici od 1:4 (1:2) u okviru 29. kola Super lige Srbije.

Ekipa srpskog šampiona nastavlja da maršira ka novoj titulu koja je već neko vreme izvesna. Crveno-beli ubedljivo su slavili u Subotici za 25. pobedu u 29 utakmica ovosezonskog izdanja domaćeg prvenstva.

U samu utakmicu ušlo se vrlo sadržajno. Crvena zvezda je bila svesna da igra protiv ekipe koja može da se nadmeće s njima u kontrama, kao i prekidima, ali to ih nije sprečavalo da krenu po gol što je pre moguće. Tako je već posle sedam minuta igre Aleksandar Katai uvideo prazan prostor između defanzivaca Spartaka. Poslao je loptu čiju je brzinu, ali i brzinu Osmana Bukarija, očajno procenio golman Mišo Dubljanić za surovu kaznu od strane reprezentativca Gane – 0:1.

Nije bilo mnogo vremena da se sumiraju stvari. Spartak je odmah odgovorio posle kornera kapitena Nikole Srećkovića, te odličnog skoka Noborua Šimure i samo minut kasnije na semaforu je bilo 1:1. Lažnim kretanjem, te pravovremenim napadom na loptu, Šimura je stigao do centaršuta pre Rodića i poravnao rezultat.

Od tog momenta, Crvena zvezda je kontrolisala zbivanja i težište igre pomerila pred gol Miša Dubljanića. Nekoliko kornera i centaršuteva za grč odbrane domaćeg sastava. Ipak, u pojedinim navratima su se događali i izleti Spartaka ispred Milana Borjana. Centaršutevi Nikole Srećkovića bili su zaista odlični, ali nijedan dovoljno precizan kao onaj u osmom minutu.

Kada je nastupio 20 minut, usledio je korner za srpskog šampiona i potom situacija koja je obeležila meč. Kings Kangva je ubacio loptu, a posle gužve i prečke Aleksandra Dragovića, Strahinja Eraković, koji je bio u duelu sa Noboom Šimurom, se uhvatio za glavu i otrčao u stranu. Arbitar Danilo Nikolić je bez oklevanja pokazao na belu tačku. Bio je dobro postavljen, ali je ipak usledila VAR provera. Na usporenim snimcima nije se moglo jasno videti kakav je vid kontakta u pitanju i da li je on uopšte postojao. Takođe, ne vidi se jasno ni da li je bilo opasne igre. Aleksandar Katai je preuzeo odgovornost pogodivši sa kreča, no taj udarac je morao da sep onovi jer je Bukari pre udarca ušao u kazneni prostor. Ipak, iako je sada bio bliži promašaju, Katai pronalazi prostor između Dubljanića i stative i smešta loptu u mrežu.

S tim rezultatom se i otišlo na pauzu i nije bilo ozbiljnijih dešavanja pred golovima dva tima do kraja prvog dela.

S početkom nastavka – ipak jeste. Prvo je Todoroski ugrozio gol Milana Borjana kada je iskosa, sa poprilične udaljesnosti pokušao da iznenadi Zvezdinog golmana, ali mu to nije pošlo za rukom. No, jeste Kingsu Kangvi na suprotnoj strani nedugo zatim. Strahovit udarac desnom nogom Zvezdinog veziste sa nekih 30 metara pod prečku gola Miša Dubljanića za velikih 1:3. Tu je pitanje pobednika praktično bilo rešeno.

Da li je Dubljanić mogao bolje ili ne to jeste za razmatranje. Sve vreme je bio na petama… Ali sve u svemu to ne umanjuje umestnost Kingsa Kangve iz ove situacije. Nastavak kontrole ekipe Miloša Milojevića mogao je ubrzo da donese i četvrti pogodak, ali Dubljanić je ovog puta skinuo zicer Osmanu Bukariju.

Milojević je u nastavku šansu dao Ivanću, Lazaru NIkoliću, Mitroviću… S druge strane Milan Milanović je priliku ukazao Tumbaseviću, Burekoviću i Đurasoviću. Jedan od igrača kojima je Milanović ukazao šansu – Bureković, morao je zbog povrede da završi meč posle manje od 20 minuta na terenu.

I, kada su se izvršile te poslednje promene u ekipi domaćina – nova promena rezultata. Slobodan udarac imala je Crvena zvezda, a ponovo je prekid pripao Aleksandru Kataiju. Čovek koji je u 23. minutu postigao 100. gol u dresu ovog kluba sada je u 82. još jednom pokazao kakvu čaroliju ima te je nonšalantnim, plasiranim udarcem pogodio stativu, a lopta se od nje odbila u mrežu Dubljanićevog gola. Velikih 1:4.

Katai je tako postigao po dva gola na dve vezane utakmice, a Crvena zvezda je i u Subotici zabeležila trijumf, za 79. bod na čelu domaćeg prvenstva. Spartak je 13. sa 25 poena.

U samoj završnici je Nobou Šmiura postigao još jedan gol, ali iz ofsajda. Video-asistenti su ponovo proveravali situaciju i ovog puta je javnost mogla da se uveri da je ofsajd zaista i bio za razliku od situacije kod penala za goste.

Takođe, u utakmici odigranoj u istom terminu, Mladost GAT i Kolubara su u Novom Sadu odigrali bez golova.

(Pančevac/Sportske)

PARTIZAN KONAČNO POBEDIO U HUMSKOJ! Gol Rikarda Gomeša bio dovoljan za minimalan trijumf crno-belih VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.