NA GOLIJI I DALJE KAO U SRED ZIME: Borba putara sa snegom i dalje traje, teške mašine još uvek na terenu! FOTO

17:37

05.04.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Aprilski sneg koji je prethodnog dana okovao Srbiju, najviše se zadržao na planini Goliji. Na pojedinim mestima visina belog pokrivača dostiže visinu od jednog metra, a vetar je napravio izuzetno visoke smetove. Teške mešine već drugi dan pokušavaju da probiju snežne namete i osposobe put koji spaja Ivanjicu i Novi Pazar.

RINA.rs

– Deonica puta Preko Brdo – Odrvraćenica je neprohoda. Trenutno su na licu mesta dva utovarivača i specijalizovana mašina za odbacivanje snega i pokušavamo da probijemo namete visoke i do jednog metra. Trenutno putevi na ovom delu izgledaju kao tuneli i najveći problem je jak vetar koji nanosi nove namete i time produžava ovu agoniju, kazao je Vitomir Arsović iz ivanjičkih „Puteva“.

RINA.rs

Dok putari vode borbu sa snežnim nanosima na vrhu Golije, u nižim predelima ove opštine situacija je mirna.

– U gradu je tek oko 10 centimetara snega i nema većih problema u saobraćaju. Svi putevi su prohodni kao i nekategorisani pravci. Ipak, apelujemo na vozače da iako je od 1. aprila dozvoljeno korišćenje letnjih pneumatika, da u planinske krajeve ne kreću bez zimske opreme i da infomacije o stanju na putevima – dodao je Arsović.

Svi putevi prvog prioriteta na teritoriji Zapadne Srbije su pročićeni i saobraćaj na glavnoj magistrali od Čačka prema Užicu i dalje ka Prijepolju se odvija vez većih problema i zastoja.

(Pančevac/RINA)

VELIKA AKCIJA POLICIJE: U akciji „Armagedon“ uhapšeno čak 12 osoba!

RODE PORANILE IZ AFRIKE Stigle u Berane, a tamo jake snežne padavine! Pogledajte kako su reagovale! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.