MINISTAR RUŽIĆ ČESTITAO DAN STUDENATA: Simbolišete promene i inovativne ideje koje nas vuku napred

15:57

03.04.2023

Podeli vest:

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je studentima i predstavnicima studentskih organizacija Dan studenata – 4. april i naveo da ovaj dan baštini snažnu ideju jasne vizije budućnosti i njihove uloge u društvu.

Zahvaljujući svom znanju i obrazovanju studenti su deo društva koji simboliše promene i inovativne ideje koje nas vuku napred, naveo je ministar i istakao da su oni naša budućnost.

Ružić je ukazao da povećanje broja visokoobrazovanih ljudi predstavlja jedan od strateških ciljeva Srbije i naglasio da je to jedan od najvažnijih uslova za dalji razvoj naše zemlje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema njegovim rečima, biće nastavljen kontinuirani dijalog kroz koji će se osluškivati potrebe studenata i biće im pružena potrebna podrška, rekao je Ružić i podsetio da je stipendiranje jedan od načina te podrške.

Dodao je da Ministarstvo obezbeđuje širok spektar stipendija za studente na različitim nivoima, kao i da su od ove akademske godine prvi put obezbeđena budzetska mesta na master studijama.

Ministar Ružić je najavio i dalja ulaganja u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zgrada fakulteta širom Srbije i dodao da biti student znači biti deo populacije koja teži novim znanjima, veštinama i dostignućima.

Studentima je poručio da nastave da stiču nova znanja koja će ih odvesti ka profesionalnom uspehu.

Dan studenata obeležava se u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 4. aprila 1936. godine, kada je u protestu ubijen 25-godišnji Žarko Marinović, student prava.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.