KOŠARASTA VRBA SPAS U POPLAVNIM POJASEVIMA: Velika akcija pošumljavanja u Lučanima u cilju zaštite životne sredine!

12:33

01.04.2023

Podeli vest:

RINA.rs

U cilju zaštite životne sredine, smanjenja erozije u plavnim pojasevima kao i korišćenja nadzemnog dela brzorastuće vrbe za ogrev, malč, stelju za životinje i biogorivo opština Lučani u saradnji sa SBB fondacijom Beograd realizuje aktivnosti pošumljavanja plavnih područja na teritoriji opštine Lučani sadnicama košaraste vrbe.

– Maksimalan broj sadnica po jednom domaćinstvu je 50 komada, pri preuzimanju istih potrebno je da nosilac domaćinstva priloži očitanu ličnu kartu. Besplatna podela sadnica će se vršiti od ponedeljka 03. 04. 2023, dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon: 064 04 89 248, svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 časova, navode u Opštini Lučani.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović zahvalio se na velikoj pomoći u ovoj akciji pošumljavanja plavnih područja na teritoriji opštine Lučani.

„Pozivamo sve građane koji su imali problem sa poplavama i klizištama da uzmu učešće u ovoj akciji. U narednom periodu se očekuje pošumljavanje zelenih površina u Lučanima i Guči koje sprovodimo u saradnji sa Ministarstvom ekologije”, rekao je Dolović.

(Pančevac/RINA)

OTVARA SE DEONICA PUTA NOVI BEOGRAD-SURČIN Aleksandar Vučić: Ovo su velike stvari za našu zemlju FOTO

SPREMITE KIŠOBRANE I KABANICE: Danas će biti toplo, ali kišovito, temperatura do 18 stepeni

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA ZA VIKEND: Evo koji prestupi vozača će biti u prvom planu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.