OVAKO SE BRANIO NA SUDU OTAC KOJI JE ZLOSTAVLJAO SVOJU ĆERKU (8)! Tužilaštvo mu odredilo pritvor od 30 dana zbog mogućeg bekstva!

14:48

30.03.2023

Podeli vest:

Podsetimo, nakon potrage, policija je uhapsila U. P. (37) zbog zanemarivanja i zlostavljanja osmogodišnje ćerke. Njega je prijavila partnerka za nasilje.

Na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Osumnjičeni otac je u prisustvu izabranog branioca izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol, piše Blic, a prenosi N1.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L.P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog oca stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 Krivičnog zakonika učinjenih na štetu maloletne oštećene L. P.

Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog U. P. učinjeno krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 Krivičnog zakonika, krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 Krivičnog zakonika i krivično delo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 Krivičnog zakonika.

Zaštitnik građana je saopštio ranije da je, po sopstvenoj inicijativi, na osnovu objava u medijima da je u beogradskom naselju Mirijevo otac godinama držao svoje dete u izolaciji u stanu u lošim higijenskim uslovima ali i da je porodica od rođenja deteta na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad Beograd, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.

(Pančevac/Danas)

UHAPŠEN OTAC IZ MIRIJEVA ZA KOJIM SE TRAGALO: Ćerku (8) godinama držao zatočenu u stanu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.