MINISTAR VUČEVIĆ SE SASTAO SA GRADONAČELNIKOM LJUBLJANE: Sa delegacijom posetio pravoslavni hram Sveti Ćirilo i Metodije

15:23

23.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas sa delegacijom, pravoslavni hram Sveti Ćirilo i Metodije u Ljubljani. Posetu Sloveniji ministar je završio sastankom sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Starešina crkve sveštenik Borislav Livopoljac, ministru Vučeviću predstavio je istorijat te crkve, koja je jedini aktivni hram u Sloveniji kada je reč o službama i liturgijama. Starešina crkve Livopoljac posebno se osvrnuo i na značaj tog hrama za srpsku zajednicu u Sloveniji.

Nakon obilaska tog pravoslavnog hrama, ministar Vučević susreo se i sa predstavnicima srpske zajednice u Sloveniji, sa kojima je razgovarao o saradnji sa zvaničnim institucijama i lokalnom zajednicom.

U završnom delu posete Sloveniji, ministar se sastao i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem. On se zahvalio gradonačelniku Jankoviću na srdačnom dočeku i izrazio zadovoljstvo zbog susreta tokom ove posete.

Gradonačelnik Ljubljane istakao je da su ovakvi susreti prilika za razmenu iskustava i razgovore o mogućnostima za saradnju.

(Pančevac/Telegraf)

DAN SEĆANJA NA STRADALE U NATO AGRESIJI Predsednik sutra u Somboru na obeležavanju! Patrijarh Porfirije će držati pomen!

VUČEVIĆ OBIŠAO 132. GORSKI PUK SLOVENSKE VOJSKE: Delegaciji Srbije predstavljena vojna oprema ove jedinice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.