OTVORENA IZLOŽBA JAVORA REŠAJSKOG U PANČEVAČKOM MUZEJU: Pogledajte delić atmosfere i ova fantastična ostvarenja FOTO i VIDEO

11:45

23.03.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

U Narodnom muzeju Pančevo izložene su slike i crteži akademskog slikara Javora Rašajskog. Delić atmosfere sa sinoćnog otvaranja izložbe, pogledajte u videu:

Javor Rašajski aktivno izlaže od 1982. godine. Imao je 40-ak samostalnih izložbi, a učestvovao je na brojnim zajedničkim izložbama ULUSA-a.

Radovan Đerić

Ilustrovao preko osamdeset knjiga, uključujući i šest autorskih iz oblasti ornitologije. Iz iste oblasti ima preko dvadeset naučnih radova.

Radovan Đerić

Rođen je u Vršcu 1946. godine. Akademiju za likovne umetnosti u Beogradu završio je u klasi profesora Zorana Petrovića. Crtanje je učio kod profesora Aleksandra Lukovića, a crtež specijalizirao na post-akademskim studijama kod profesora Zorana Petrovića.

Radovan Đerić

Kada se nađete pred nekim crtežom ili slikom Javora Rašajskog, svejedno da li je to na izložbi, u katalogu ili knjizi, doživite prijatni šok i osetite se kao da ste u nekom paralelnom svetu današnje umetnosti. Rašajski je sam po sebi svojstven i kao da je neki put odvojen od ostalog umetničkog okruženja. I pitate se da li je on došao iz prošlosti ili anticpira neku budućnost – napisao je, između ostalog, o autoru vršački pisac Dušan Belča.

Radovan Đerić

Pančevci i gosti, izložbu slika i crteža akademskog slikara Javora Rašajskog u Narodnom muzeju pančevo mogu pogledati u narednih mesec dana, odnosno do 22. aprila.

Radovan Đerić

Ne propustite ovu sjajnu izložbu. Vrata Narodnog muzeja otvorena su od do do 18 sati, od utorka do subote.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.