PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA NIKOSOM DENDIJASOM: Grčki ministar spoljnih poslova u poseti Srbiji FOTO

14:44

22.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je doputovao u posetu Srbiji.

Vučić je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju sa Dendijasom.

– Lep dan u Beogradu iskoristio sam da ugostim ministra @nikos.dendijas sa kojim sam razmotrio situaciju u regionu, nastavak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države. Našem prijatelju sam zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija – napisao je predsednik.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je najavilo da će Dendijas boraviti danas u poseti Srbiji, gde će ga primiti predsednik Vučić.

U saopštenju grčkog MSP-a navodi se da se očekuje da će razgovori tokom posete Dendijasa Srbiji biti usredsređeni na dijalog Beograda i Prištine nakon nedavnog razvoja događaja, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

(Pančevac/Novosti)

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO DIREKTORA ZA STRATEGIJU DANIJELA LASIKA: Korektan sastanak sa generalom, zahvalan sam mu na racionalnom postupanju FOTO

SINIŠA MALI SE SASTAO SA INVESTITORIMA IZ AMERIKE I EVROPE: Sve je veća zainteresovanost za ulaganje u Srbiju FOTO

MINISTAR GAŠIĆ I LUKA GORI POTPISALI SPORAZUM: Zamena srpske za italijansku vozačku dozvolu moguća bez polaganja dodatnih ispita!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.