PRIZNANJA ZA REZULTATE U 2022. GODINI Streljačka družina Pančevo 1813 je 6. u Srbiji, a najuspešniji su Marko Ninković i Aleksa i Iva Rakonjac

12:22

21.03.2023

Podeli vest:

privatna arhiva

Družina je šesta u Srbiji a druga u Vojvodini, a najuspešniji takmičari Marko Ninković pištoljem,i Aleksa i Iva Rakonjac puškom.

Petogodišnji trud nove generacije takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“ se isplatio i vidljiv je kroz rezultate i bodove na rang listama SS Srbije i SS Vojvodine za 2022. godinu, koje su svečano proglašene nakon održanih sednica Skupština oba Saveza.

Na svečanoj sednici Skupštine Streljačke družine“Pančevo 1813“, koja će biti održana 9. juna 2023. godine u dvorištu streljane, a povodom 210. rođendana Družine, biće i zvanično predstavljeni rezultati i uručena priznanja za zaslužne takmičare ,aktiviste i prijatelje streljačkog sporta u Pančevu.

Inače, na rang listi Streljačkog saveza Srbije za 2022.godinu Streljačka družina“Pančevo 1813“je visoko kotirana na šestom mestu od 87 registrovanih i 32 kluba koji su osvojili bodove, na do sada najvišoj poziciji. Prethodne godine je bila osma, pre nje deseta i tako unazad deset puta plasirana u rang listu najboljih deset klubova Srbije.

Na rang listi SS Vojvodine je najčešće bila na drugoj poziciji kao i u 2022.godini, odmah iza najbolje Streljačke družine“Novi Sad 1813“ a u ravnopravnoj borbi sa klubovima iz Kikinde, Stare Pazove i Inđije. U disciplinama vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, najuspešniji Pančevac je šesnaestogodišnji Marko Ninković, koji je na rang listi SS Vojvodine prvoplasirani u tri kategorije, kadeta, mlađih juniora i juniora, a četvrti senior, dok je na rang listi SS Srbije prvi kadet a drugi junior i nosilac novog rekorda SS Srbije sa rezultatom od 556 krugova vazdušnim pištoljem u kategoriji kadeta.

privatna arihva

Osvajač je više medalja na međunarodnim takmičenjima, i osvajač trećeg mesta u kvalifikacijama ekipe Srbije u Ligi mladih Evrope. Stipendista je APV za talente u sportu, već juniorski reprezentativac Srbije, a ove godine je debitovao i na Prvenstvu Evrope u Estoniji. U disciplinama vazdušnom puškom u kategoriji kadetkinja , na prvom mestu rang liste SS Srbije je plasirana šesnaestogodišnja Iva Rakonjac, a na rang listi SS Vojvodine je prva kadetkinja, a druga juniorka, i peta mlađa juniorka i seniorka. Stipendista je APV za talente u sportu, ostvaruje visoke rezultate i bori se u veoma masovnoj i jakoj konkurenciji juniorki i seniorki za nastup za reprezentaciju Srbije.

U disciplinama vazdušnom i malokalibarskom puškom, na rang listi SS Vojvodine osmnaestogodišnji Aleksa Rakonjac je prvi mlađi junior i prvi junior a već i treći senior, dok je na rang listi SS Srbije prvi mlađi junior drugi junior i šesti senior u veoma jakoj konkurenciji. Nosilac je rekorda vazdušnom puškom sa rezultatom od 628,0 krugova u kategoriji mlađih juniora i standardni juniorski reprezentativac sa već bogatim iskustvom. Prošle godine je osvajač više međunarodnih medalja, bio je drugi u kvalifikacijama a peti u finalu juniorskog Prvenstva Evrope, a ove godine je osvajač bronzane medalje sa ekipom juniora Srbije vazdušnom puškom. Osvajač je i bronzane medalje sa ekipom reprezentacije Srbije, sa Finala prošlogodišnje Lige mladih Evrope, sedmi je junior na Svetskom Kupu za juniore itd. Bio je stipendista APV za talente u sportu, a sada je jedan od ukupno petnaest stipendista SS Srbije.

Na rang listama SS Srbije i SS Vojvodine su takođe visokokotirani i više takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“, pioniri Ognjen Bunčić i Jovan Kondić,mlađi juniori Nemanja Đorđević i Stefan Kešišjan, juniori Marina Mijatović i Velimir Ninković i seniori Teodora Kljajić, Dejan Pešić i Gabriel Dautović, koji su kao i ostalih pedesetak takmičara ,koji vredno treniralu, znatno doprineli uspehu Streljačke družine“Pančevo 1813“.

 

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.