BORELJ NAKON SASTANKA U OHRIDU: Proces formiranja ZSO počinje odmah!

00:06

19.03.2023

Podeli vest:

predsedništvo

Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, rekao je da su Beograd i Priština postigli dogovor o primeni evropskog predloga za normalizaciju odnosa.

Naime, on je kazao da su se Beograd i Proština dogovorili o aneksu sporvođenja sporazuma na putu normalizacije odnosa dve strane. On je posle sastanka u Ohridu rekao da su se dve zemlje dogovorile da poštuju sve tačke i da će ih sve sprovesti.

Pomenuo je i član 7 o kome se mnogo raspravljalo po pitanju „Samoupravljanja srpske zajednice na Kosovu“.

– Za član 7 – Kosovo je pristalo da počne odmah, a kada kažem odmah, mislim odmah, pregovori za uspostavljanje aranžmana i priprema za obezbeđivanje istinskog nivoa samoupravljanja srpske zajednice – rekao je Borelj.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je izjavio posle sastanka u Ohridu, da je nekakav dogovor postignut, da je dogovoreno nekoliko tačaka koje će postati sastavni deo pregovaračkog okvira i jedne i druge strane.

Pod odmah je navedeno da se ide u proces formiranja ZSO, rekao je. Rekao je da će građinima sutra (u nedelju) predstaviti tačke, a od ponedeljka će primati na konsultacije predstavnike parlamentarnih grupa „pa da se dogovorimo da li idemo sa nekim opštim aktom u parlament ili ne“. U mesecima pred nama je ozbiljan posao, rekao je Vučić, koji je istakao da će evropski put Srbije zavisiti od implementacije.

 

(Pančevac/Novosti)

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ OHRIDA: Nije bio nikakav dan D! Uprkos brojnim neslaganjima, imali smo pristojan razgovor! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.