PESNICOM UDARIO PETRUŠEVA Lesor kažnjen sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra VIDEO

11:48

17.03.2023

Podeli vest:

Printscreen YT/Arenasport

BEOGRAD – Košarkaš Partizana Matijas Lesor kažnjen je danas sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra zbog udaranja igrača Zvezde Filipa Petruševa po završetku derbija, saopštila je ABA liga. Partizan je u ponedeljak uveče posle velikog preokreta pobedio Zvezdu u utakmici 21. kola ABA lige, a posle utakmice Lesor je udario Petruševa.

Lesor se u utorak izvinio i rekao da je to uradio nakon što ga je Petrušev udario tokom četvrte četvrtine.

Petrušev je nakon toga policiji dao izjavu povodom ovog incidenta, dok je Zvezda, koja je tražila suspenziju Lesora do kraja sezone, juče podnela krivičnu prijavu protiv igrača Partizana.

ABA liga je u obrazloženju odluke o kazni navela da je, shodno izveštaju delegata utakmice, Lesor prvo odgurnuo, a zatim udario Petruševa u predelu lica, kao i da igrač Zvezde „nije pružio nikakav otpor“ i „nije reagovao na udarac i odgurivanje“.

„Disciplinski sudija ukazuje kako je nezavisno od razloga, predmetna reakcija igrača KK Partizan Matijasa Lesora krajnje neprimerena i preterana, u koliziji sa sportskim duhom te kao takva dovodi ugled 1. ABA lige kao i košarkaške igre generalno u negativan kontekst, pa se stoga takva radnja nikako ne može tolerisati“, navodi se u odluci disciplinskog sudije ABA lige Hrvoja Vidana.

U odluci disciplinskog sudije stoji i da za reakciju Matijasa Lesora nije bilo nikakvog povoda, što je bila otežavajuća okolnost za francuskog igrača prilikom izricanja kazne, dok je kao olakšavajuća okolnost uzeto to što do sada nije kažnjavan za ovakvu vrstu prekršaja.

Ekipa Partizana je prva na tabeli ABA lige sa 19 pobeda i dva poraza, odnosno ima dve pobede više od Crvene zvezde koja ima meč manje.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još pet kola, a Partizan će igrati protiv Cedevita Olimpije, FMP-a, Igokee, Zadra i Budućnosti.

(Pančevac/Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.