BEZ PADAVINA NA SEVERU I ZAPADU SRBIJE Upaljen žuti meteo alarm zbog jakog vetra u Banatu, Pomoravlju i Istočnoj Srbiji

08:29

16.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Na severu i zapadu Srbije danas će biti bez padavina uz dalje razvedravanje. U ostalim predelima tokom jutra biće oblačno, mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima, kao i ponegde i u nižim predelima južne Srbije biće uslova za sneg, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

U prestonici će danas biti promenljivo oblačno, sa maksimalnom temperaturom do 9 stepeni, a za stepen viša temperatura očekuje se u Novom Sadu i Paliću.

Printscreen/RHMZ

Period hladnog vremena se nastavlja, uz pojačan severozapadni vetar. Na jugoistoku zemlje najviša dnevna 4, a na severozapadu do 10 stepeni. Zbog jakog vetra, na snazi je žuti meteo-alarm u Banatu, Pomoravlju i Istočnoj Srbiji.

Printscreen/RHMZ

Na Kopaoniku je jutros bilo -8 stepeni, a na Zlatiboru i Crnom vrhu -4. U Sjenici je bilo -3, Somboru i Vranju 0, dok je u ostalm krajevima temperatura bila u plusu. Najviša je bila u Beogradu i Negotinu gde je iznosila 4 stepena.

Printscreen/RHMZ

U petak će ujutru biti hladno, ponegde sa slabim mrazom. U toku dana u većem delu pretežno sunčano i toplije, samo ujutro i pre podne na jugu i istoku zemlje umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar uglavnom slab, severni i severoistočni. Tokom dana najviša temperatura od 10 do 14 stepeni.

U subotu ujutru biće hladno, ponegde sa slabim mrazom, ali se u toku dana očekuje pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. U najtoplijem delu dana temperatura će biti od 13 do 16 stepeni.

U nedelju se na jugu zemlje očekuje slab mraz, a u toku dana pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom od 16 do 20 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 16. mart

Osobama sa srčanim i disajnim tegobama se savetuje opreznost usled očevikanog uticaja biometeorološke situacije. Bolovi u mišićima, pospanost i glavobolja su mogući kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

(Pančevac)

Ne propustite:

AMSS UPOZORAVA VOZAČE: Vreme će u toku noći biti nestabilno, obratiti pažnju na klizave kolovoze!

DEO JABUKE 16. MARTA BEZ STRUJE Neće je biti ni u delu Kovina, Alibunara i Vršca, evo u kojim ulicama i u koje vreme

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.