MIR MORA DA OSTANE NASLEĐE ČOVENČASTVA Predsednik Vučić na onlajn sastanku u okviru Dijaloga KP Kine sa političkim partijama sveta

14:59

15.03.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na onlajn sastanku u okviru Dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta.

– Predsednik Si često pominje jednu kinesku poslovicu: ”Hajde da oružje rata zamenimo darovima od žada i svile.” Mir mora da ostane nasleđe čovečanstva, iz koga ćemo crpeti snagu za globalnu stratešku stabilnost, čiji će krajnji rezultat biti zajednička i održiva bezbednost svih zemalja – napisao je Vučić.

Predsednik je istakao da, baš kao i NR Kina, Srbija se zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava.

– NR Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak. Zahvalni smo našim kineskim prijateljima što su istrajno posvećeni poštovanju Rezolucije 1244. Verujem da ljubav koju naši narodi gaje prema slobodi i miru dodatno jača naše tradicionalno prijateljstvo – napisao je on na Instagramu i dodao:

– Kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji značajno je podstaklo našu ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti za naše građane, a pomoglo je i u promovisanju saradnje i razmene između naša dva naroda. Hvala predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku. Živelo naše čelično prijateljstvo! Živela Kina! Živela Srbija!

 

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.