TOPLO I VETROVITO Duvaće košava, na jugu Banata olujne jačine. Od sutra promena vremena, a evo šta nas čeka do kraja nedelje

08:24

14.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji danas osetno toplije sa temperaturama znatno iznad proseka za ovo doba godine, lokalno se očekuje i oko 23 stepena, samo će u Negotinskoj Krajini biti hladnije sa maksimalnom temperaturom oko 15 stepeni, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.
U košavskom području duvaće jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

Printscreen/RHMZ

U Beogradudanas sunčano, ali i vetrovito. Temperatura oko 20 stepeni.

Najhladnije će danas biti na Kopaoniku, temperatura do 8 stepeni. U Negotinu će biti oko 15, a na Zlatiboru oko 16 stepeni, u ostalim krajevima očekuju se više temperature, u Prištini 18, Paliću 19, u Bepgradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu 20, Kraljevu 21, a u Loznici čak 23.

Kasno posle podne naoblačenje nam stiže sa zapada, a uveče i tokom noći ka sredi na severu, zapadu i jugozapadu sa kišom.

Printscreen/RHMZ

Jutros je najtoplije bilo u Smederevskoj Palanci i u Velikom Gradištu, gde je izmereno 9 stepeni, a najniže temperature zabeležene su u Sjenici, Požegi i Zaječaru, -3 stepena.

Printscreen/RHMZ

Na Savi kod h.s. Šabac i na Tamišu kod h.s. Jaša Tomić vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto iznad granica redovne odbrane od poplava, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

Sutra promena vremena
U sredu, 15. marta biće oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom uz skretanje vetra na umeren i jak severozapadni i osetan pad temperature. Na planinama će padati sneg, a kasnije posle podne i uveče kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

U četvrtak, 16. marta, hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, tokom dana u većim delu suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti, a samo na jugu i istoku još ujutru i pre podne mestimično sa slabim snegom.

Od petka, 17. marta, pretežno sunčano i ponovo toplije.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak 14. mart 
Nepovoljne biometeorološke prilike pred očekivanu promenu vremena mogu uzrokovati tegobe kod svih hroničnih bolesnika. Poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti, bolova u kostima, zglobovima i mišićima mogu se javiti u jačoj formi. U saobraćaju je neophodan dodatni oprez.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.