VUČIĆ UOČI SASTANKA SA LAJČAKOM: Razgovaraćemo o onome što možemo da uradimo, a ne o čemu ćemo da maštamo!

11:36

13.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

Danas i sutra ću biti sa Lajčakom i pokušati da vidim šta je to što možemo da uradimo, a ne o čemu ćemo da maštamo. Ako neko nije spreman ni da razgovara, a kamoli da implementira ZSO, ne znam šta je smisao. Ali evo, da ne govorim ništa više od toga – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas uoči sastanka sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine.

On je najavio da će se javnosti obratiti u sredu ili četvrtak, pred put u Ohrid, kada će reći kako vidi situaciju, šta misli o svemu i šta će Srbija raditi u narednom periodu.

Lajčak danas počinje posetu Beogradu, u sklopu priprema za predstojeći sastanak srpskog i kosovskog lidera u Ohridu.

Specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak danas počinje posetu Beogradu, u sklopu priprema za predstojeći sastanak srpskog i kosovskog lidera u Ohridu.

Lajčak će se danas u 14.30 sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon prošlonedeljnog dvodnevnog boravka u Prištini, gde je razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i drugim političkim akterima.

U fokusu razgovora biće mapa puta za primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, o kojem su se Vučić i Kurti, prema rečima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja, saglasili 27. februara u Briselu.

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA MIROSLAVOM LAJČAKOM Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine stiže u Beograd

LAJČAK U PRIŠTINI: Fokus na finalizaciji nacrta dokumenta

(Pančevac/Danas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.