ČUVAJTE SE PADOVA Troje Pančevaca sa povredama glave zbrinuto u Hitnoj ovog vikenda, pregled zatražilo 105 sugrađana

09:47

13.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Tokom vikenda Hitna služba u Pančevu imala je sedam intervencija na javnom mestu. Do Opšte bolnice Pančevo prevezeno je četvoro sugrađana i to zbog vrtoglavice, visokog krvnog pritiska, slabosti. Prilikom pada dvoje sugrađana povredilo je glavu, ali je jedan odbio transport do bolnice. Do kuće je nakon ukazane pomoći sanitet prevezao dva pacijenta, jednog koji je doživeo epi napad i jednog koji je kolabrirao, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Obavljeno je ukupno 17 transporata u gradu, 12 van grada i 6 u pratnji lekara. Troje sugrađana u pratnji lekara prevezeno je do zdravstvenih ustanova u Beogradu, jedan zbog zloćudnog tumora na mozgu, jedan zbog infarkta srca i jedno dete zbog pneumotoraxa. Iz Zdravstvene ambulante „Gornji grad” jedan pacijent je zbog povrede glave prevezen do pančevačke bolnice, hirurgu, a dva pacijenta do bolnice su prevezena iz Banatskog Novog Sela, jedan zbog moždanog insulta i jedan zbog srčane insuficiencije.

Saobraćajnih udesa tokom prethodna dva dana nije bilo.

Kućnih poseta u subotu bilo je 12, a u nedelju 21 uglavnom su pomoć tražili hronični bolesnici.

U ambulanti Hitne tokom vikenda završilo je 105 građana, od čega 19 dece. Stariji su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska i bolova različite etiologije, a deca zbog povišene temperature, prehlade i stomačnih tegoba, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.