VEDRO I HLADNO JUTRO Tokom dana toplo, a uveče pojačan vetar posebno u Banatu. Evo kad nas očekuje pogoršanje vremena

08:47

13.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji će u toku jutra biti pretežno vedro i hladno sa slabim do umerenim mrazem i najnižom temperaturom od -7 do 1 stepen.
U košavskom području večeras pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

Dnevna temperatura će biti u naglom porastu, a u sredu nas očekuje novo zahlađenje sa kišom i snegom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

Danas i sutra doćiće do naglog porasta dnevnih temperatura, posebno sutra kada se lokalno očekuje i oko 22 stepena, samo će u Negotinskoj Krajini biti hladnije sa maksimalnom temperaturom oko 14 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Loznici će danas biti do 19 stepeni, u Novom Sadu i Beogradu 16, U Keagujevcu, Nišu, Kraljevu, Paliću 15, Prištini i Negotinu 14, na Zlatiboru 13, a na Kopaoniku 5 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu je početkom dana zabeležen jutarnji mraz. Očekuje se sunčan dan, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16 stepeni, a jutros je izmereno 5 stepeni.

U večini krajeva jutro je bilo hladno, a najhladnije je bilo u Sjenici (-3), zatim u Dimitrovgradu, Požegi, Kuršumliji (-2). Na Kopaoniku i u Vranju izmereno je -1 stepen, u Leskovcu, Nišu, Kruševcu, Kraljevu, Crnom vrhu, Zlatiboru i Velikom Gradištu bilo je 0 stepeni, a u ostalim gradovima temperature su bile u plusu. Sa zapada počinje da stiže osetno topliji vazduh, pa će poslepodne doći do osetnog porasta temperature.

Printscreen/RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na Savi kod h.s. Šabac vodostaj  tokom 13. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Printscreen/RHMZ

U utorak, 14. marta, ujutru očekuje se slab i umeren prizemni mraz, ponegde i slab mraz na dva metra visine. Tokom dana biće pretežno sunčano i još toplije vreme. Kasnije posle podne naoblačenje će stići sa zapada i uveče i u toku noći usloviće kišu na severozapadu i zapadu Srbije. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni, vetar u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura će se kretati između 14 stepeni u Negotinskoj Krajini do 22 stepena na zapadu Srbije.

U sredu, 15. marta, nova promena vremena: oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom uz skretanje vetra na umeren i jak severozapadni i osetan pad temperature. Na planinama će padati sneg, a kasnije posle podne i uveče kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije, najvio je RHMZ.

U četvrtak, 16. marta, još ujutro oblačno, na istoku i jugu ponegde sa slabim snegom, a tokom dana suvo uz delimično razvedravanje.

U petak, 17. marta, i narednog vikenda pretežno sunčano i ponovo osetno toplije.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, trinaesti dan marta 

Očekivana biometeorološka situacija će povoljnije uticati na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje mentalno nestabilnim pacijentima. Kod meteoropata je moguća pospanost i nervoza. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima u toku dana.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.