OPŠTA BOLNICA PANČEVO: Otvorena jedinica za moždani udar! Ima 6 bolesničkih postelja za zbrinjavanje bolesnika

12:02

10.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT/TVP

U pančevačkoj Opštoj bolnici otvorena je jedinica za moždani udar. Na odeljenju Neurologije u ovoj jedinici biće smešteni pacijenti kojima će biti plasiran lek koji treba da razbije tromb.

Prva jedinica za moždani udar u pančevačkoj bolnici je smeštena na odeljenju neurologije gde se primaju i zbrinjavaju pacijenti sa urgentnim stanjem. Ima 6 bolesničkih postelja u kojima se zbrinjavaju bolesnici sa akutnim moždanim udarom.

– Lek koji je za trombolizu i koji će poslužiti da se razbije tromb je u našoj apoteci. Ostalo je da se tehničari sa Neurologije edukuju u bolnici Sveti Sava da nauče kako se to daje jer je to jedan specifičan lek, objašnjava PR Opšte bolnice Pančevo dr Slađana Kovačević.

Pacijenti koji se suočavaju sa dijagnozom multiplaskleroze, za terapiju koja im je neophodna morali su da odlaze u druge zdravstvene centre, a sada im je terapija dostupna u našoj bolnici.

“Još jedna novina za pacijente sa multipla sklerozom je biološka terapija. To su teški pacijenti, teško pokretni i to je veliki iskorak za njih i našu bolnicu, ističe dr Kovačević.

Zahvaljući jedinci za moždani udar pacijetima će odmah biti ukazana pomoć. Onima kojima bude neophodno drugačije lečenje i dalje će biti upućivani u bolnicu Sveti Sava koja je specijalizovana za ove bolesti.

(Pančevac/TVP)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.