SLEDI DRASTIČAN PAD TEMPERATURE: Meteorolozi najavljuju pljuskove sa grmljavinom širom zemlje

16:12

09.03.2023

Podeli vest:

Pixabay

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su nevreme sa grmljavinom u pojedinim delovima Srbije u naredna dva sata.

Prema najavi objavljenoj na sajtu RHMZ kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na području Beograda i Vojvodine, a mestimično i u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Danas i sutra očekuje se promenljivo oblačno i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 16 do 21 stepena, ali nestabilno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu.

Danas će padavine lokalno biti izraženije uz količinu od 10 do 20 mm, a lokalno i više. Sutra se kiša, pljuskovi i grmljavine ujutro očekuju prvo na jugozapadu Srbije, a zatim će se proširiti na ostatak zemlje. Na planinama dalje topljenje snežnog pokrivača.

Zahlađenje za 7 do 10 stepeni prognozira se za subotu kada će doći do pojačanja severozapadnog vetra, a usled pada temperature kiša će na planinama preći u sneg. Najhladniji dan će biti nedelja sa dnevnom temperaturom od 8 do 12 stepeni.

U nedelju i ponedeljak očekuju se i slabi jutarnji mrazevi.

Početkom naredne sedmice malo do umereno oblačno i suvo. U košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra. Кiša se ponovo očekuje u sredu na zapadu i jugozapadu.

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.