U SELU KARAN KOD UŽICA OTVARA SE PRVI SEOSKI VRTIĆ: Projekat finansira EU, ovde će od 1. septembra boraviti 55 mališana!

11:10

09.03.2023

Podeli vest:

RINA.rs

U okviru projekta „Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno obrazovanje u ruralnom području sela Karan” po planiranoj dinamici odvijaju se radovi na adaptaciji i dogradnji prostora za prvi seoski vrtić. Ovde će od 1. septembra boraviti 55 mališana a zainteresovani roditelji se mogu prijaviti preko portala eUprava do 20. maja tekuće godine, navodi se na sajtu grada Užica.

Obilazeći radove, direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović, istakla je da su završeni građevinski radovi i rekonstrukcija krova, kao i da su u toku radovi na unutrašnjim i spoljnim instalacijama.

„Projekat koji finansira Evropska unija preko programa ’EU PRO plus’, koji u Republici Srbiji realizuje kancelarija UN za projektne usluge ’UNOPS’ vredan je 430 hiljada dolara od čega je učešće donatora 200.000, a grad je iz budžeta obezbedio 230.000 dolara. Ovim sredstvima radi se adaptacija i dogradnja, a planirana je i oprema kao i parterno uređenje prostora. Očekujemo početak rada ovog objekta 1. septembra tekuće godine i ovom prilikom pozivam roditelje, koji su zainteresovani da upišu decu u ovaj objekat da do to učine do 20. maja preko portala eUprava, ali i da ukoliko žele da dobiju detaljnije informacije dođu u našu upravnu zgradu odnosno vrtić Poletarac”, kazala je Jovanović.

Kada bude završen, ovaj objekat ponudiće mališanima jednake, pa čak i bolje uslove za boravak u odnosu na vrtiće u gradu. Pored prijatnog i moderno opremljenog unutrašnjeg ambijenta deca će imati obezbeđenu ishranu, dvorište sa mobilijarom kao i sve ostale sadržaje koji su dostupni mališanima u gradu.

(Pančevac/RINA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.