KUPITE OSTRVO SVETI MARKO NA MEDITERANU ZA 80 MILIONA EVRA Netaknuti raj na zemlji traži novog vlasnika! FOTO

10:14

08.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

TIVAT – Vest da se prodaje čuveno Ostrvo cvijeća u Bokokotorskom zalivu obišla je region, međutim njegova sudbina još će ostati nepoznata pošto ono ipak nije na prodaju već ostrvo koje se odmah pored njega. Najveće bokeljsko ostrvo Stradioti poznatije kao Sveti Marko prošle godine je, prema pisanju podgoričkih Vijesti završilo u rukama kompanije sa Malte, a sada je opet na prodaju.

– Došlo je do nesporazuma, ne prodaje se Ostrvo cvijeća već ostrvo Sveti Marko. Ono je čitavo na prodaju, a prema mojim saznanjima cena je oko 80 miliona evra. U svakom slučaju to je jedan od najznačajnijih resursa kojim raspolaze Crna Gora i to bi bio strašan zamajac za čitavu turističku privredu. Nekada je to bilo izuzetno popularno letovalište i ostrvo Sveti Marko bilo je visoko poziciorano na turističkoj mapi Mediterana i prava atrakcija za turiste, izjavio je za RINU Željko Komnenović, predsednik opštine Tivat.

Pre kompanije sa Malte, ostrvo Sveti Marko je oko 15 godina bilo u vlasništvu ruske grupacije Metropol. Uprkos velikim planovima kad je u pitanju izgradnja turističke infrastrukture, pre svega luksuznih kompleksa, ništa od toga nije realizovano pa se ponovni procvat ove ekskluzivne lokacije još uvek čeka.

Ostrvo Sveti Marko prostire se na skoro 340.000 kvadrata i mnogi ga smatraju za pravi netaknuti prirodni raj. Na njemu se nalazi veliko bogatsvo mediteranske šume, maslinjaci ali i veoma značajni areheolološki lokaliteti.

(Pančevac/RINA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.