VELIKI USPEH SRPSKIH SREDNJOŠKOLACA U BUKUREŠTU: Osvojili tri medalje na prestižnom matematičkom takmičenju

20:42

03.03.2023

Podeli vest:

Pixabay

Učenici tima Republike Srbije osvojili su tri medalje na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola – 14. Rumunski master u matematici u Bukureštu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Ekipa Srbije je u sveukupnom plasmanu zauzela četvrto mesto u konkurenciji od 90 učenika iz 16 zemalja sveta na nadmetanju koje se održava od 27. februara do 4. marta.

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje, Vukašin Pantelić uzeo je bronzanu, dok je Aleksandar Višnjić dobio pohvalu, kao svi ostali učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

Pored nagrađenih učenika, sastavni deo ekipe Srbije činili su i učenici Andrija Živadinović iz Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu i Vukašin Đinović, učenik Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada.

Tim Srbije na 14. Rumunskom masteru u matematici predvodili su dr Miljan Knežević i Miloš Milićev sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Učenici i profesori su se zahvalili na pomoći prilikom organizovanja učešća i priprema za ovo veoma važno takmičenje Društu matematičara Srbije i rukovodstvu Matematičke gimnazije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

(Pančevac/Društvo matematičara Srbije)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.