KIŠNI OBLACI IZNAD VEĆEG DELA SRBIJE Najviša dnevna temperatura danas oko 10 stepeni, za vikend malo toplije. Evo kakvo nas vreme očekuje

08:45

03.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom na jugu i jugoistoku Srbije, a na planinama sa snegom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

U planinskim predelima istočne Srbije magla će tokomk jutra smanjivati vidljivost na manje od 100 m.

Printscreen/RHMZ

Mestimično slaba kiša padaće u većem delu zemlje, ali su na jugu mogući kratkotrajni pljuskovi. Oblačno vreme, uz povremeno slabu kišu očekuje se i u Beogradu, gde će najviša temperatura biti oko osam stepeni.

Printscreen/RHMZ

Najhladnije je jutros bilo na Kopaoniku i Crnom vrhu (-1), kao i na Zlatiboru (0). Najviša jutranja temperatura bila je 5 stepeni i to u Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu i Smederevskoj Palanci.

Printscreen/RHMZ

Oblačno i kišovito vreme očekuje nas i u subotu, sa najvišom temperaturom do 11 stepeni. U Vojvodini se prvog dana vikenda očekuje suvo i malo toplije vreme, sa sunčanim intervalima. Samo na na krajnjem jugu Srbije  kiša će padativeći deo dana. Duvaće slab zapadni i severozapadni vetar.

Printscreen/RHMZ

U nedelju će temperatura pasti za par stepeni. U zapadnim i jugozapadnim predelima najavljena je kratkotrajna kiša pre podne, a na planinama padaće slab sneg. Popodne će biti suvo u svim krajevima.

U ponedeljak i utorak možemo očekivati toplije vreme, sa sunčanim intervalima U Vojvodini je u ponedeljak moguća kratkotrajna kiša.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, treći dan marta 

Biometeorološke prilike, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati većini hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu smanjenja radne sposobnosti i pospanosti.U saobraćaju se i dalje savetuje povećana pažnja.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.