PANČEVO IMA SVOJE PREDSTAVNIKE U UN I TO DVA TAMARU I IVANA FILIPA: To mnogo govori o našem gradu, profesorima, školama i ljudima koji se ovde školuju

10:46

02.03.2023

Podeli vest:

Printscreen

Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim Nacijama od prošle godine su Tamara Stojković i Ivan Filip Kovačević, studenti iz Omoljice i Pančeva.

Tamara Stojković studira međunarodne odnose, i ističe da je ekologija jedna od glavnih tema o kojoj mladi studenati u UN raspravljaju.

Mnogo pričamo o cirkularnoj ekonomiji, zelenim biznisima i zaštiti životne sredine – kaže Tamara Stojković.

Printscreen

Njen kolega Ivan Filip Kovačević koji je student Ekonomskog fakulteta kaže da se za konkurs za delegate u Ujedinjenim nacijama može svako prijaviti, ali ovog puta Pančevci imaju svoja dva predstavnika koja su zadvoljila sve kriterijume da bi nas predstavljali u svetu:

To što smo oboje iz Pančeva možda više govori o našem gradu, profesorima i našim školama, ljudima koji se ovde školuju i koji odavde potiču. Naša je želja da prenesemo potrebe i želje srpske omladine u UN što može biti veoma značajno, jer tamo se donose rezolucije i stvaraju odluke na osnovu podataka koje dobijaju od svih nas – kaže Kovačević.

Printscreen

Tamara i Filip planiraju da se vrate u Srbiju kad završe master studije u inostranstvu i da prenesu svoja iskustva našim kompanijama koje prate evropske trendove i koje primenjuju u svojoj proizvodnji alternativne tehnologije i zelene izvore energije. Oni žele na taj način da svojim znanjem i stečenim iskustvom doprinesu razvoju i naše privrede.

(Pančevac/G.J)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.