OBLAČNO I VETROVITO PONEGDE SA KIŠOM Vojvođani, kišobran vam popodne neće trebati. Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend

08:46

02.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji će drugog dana marta biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, a na planinama i sa snegom.

Tokom jutra biće oblačno, u zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji mestimično sa slabom kišom. U Beogradu ponegde slaba kiša. U planinskim predelima južne Srbije magla smanjuje vidljivost na manje od 100 m, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

Tokom dana biće uglavnom suvo, a padavine se posle podne ponovo očekuje na jugu zemlje.

U južnom Banatu duvaće umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak, a u ostalim krajevima vetar će biti slab do umeren. Očekivana najviša dnevna temperatura biće oko 12 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U prestonici je jutros izmereno 6 stepeni, a u najtoplijem delu dana očekuje se 9 stepeni. Popodne se očekuje prestanak padavina, ali će biti vetrovito.

Printscreen/RHMZ

U petak, trećeg dana marta, biće oblačno sa kišom u većini predela, a samo na severu Vojvodine suvo. Kiša se očekuje u jugozapadnim i centralnim predelima, a sneg na planinama. Duvaće slab do umeren vetar istočnih pravaca. Temperatura do 9 stepeni. Uveče će biti kiše, osim u Vojvodini i na krajenjm jugu zemlje.

U subotu na severu pretežno suvo i malo toplije, a u zapadnim i centralnim predelima povremeno sa kišom.

U nedelju se očekuje pad temperature, sa kratkotrajnom kišom u zapadnim i južnim predelima, a na planinama sa slabim snegom.

U ponedeljak se očekuje blagi porast temperature.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, drugi dan marta

Očekivane biometeorološke prilike usloviće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim oboljenjima. Reumatski bolovi i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Pojačana koncentracije se savetuje učesnicima u saobraćaju.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.