
RADIONICA VIOLETE SUBIN: Hrana i lek – kozje mleko i mlečni proizvodi

Violeta Subin održala je u prostorijama Udruženja penzionera Dolovo radionica “Hrana i lek – kozje mleko i mlečni proizvodi“.
Violeta Subin je krajem 2022. godine na 16. Međunarodnom sajmu etno hrane i pića u Beogradu osvojila specijalno priznanje za lepezu kozjih sireva, pa je ova radionica bila jedinstvena prilika da Violeta svoje meštane upozna sa novim znanjima i veštinama na temu upotrebe kozjeg mleka i njegovih proizvoda u cilju poboljšanja zdravlja i otpornosti organizma.
Ova projektna aktivnost imala je za cilj da kroz edukaciju, učesnicima radionice na navedenu temu pruži informacije o još jednom resursu iz prirode, koji može da unapredi zdravlje i otpornost organizma. Takođe, ova radionica je primer dobre prakse međugeneracijske saradnje.
Pre radionice sa Violetom, u okviru projekta, radionice i predavanja održali su Mirjana Petrović, Maja Kovač Vujović i Momčilo Mrčković, a naredno dešavanje, okrugli sto, 4. marta, vodiće dr Bojan Vojnov sa temom “Šetnja južnobanatskom ravnicom”.
(Pančevac/MZ Dolovo)

















