VLADIMIR MIRKOV PRVAK SRBIJE ZA MLAĐE JUNIORE Atletičar pančevačke PANONIJE zabeležio novi lični rekord u disciplini sportskog hodanja na stazi

10:45

27.02.2023

Podeli vest:

AK „Panonija”

Pančevački atletičar, Vladimir Mirkov, u disciplini sportskog hodanja na stazi, osvojio je zlato na Prvenstvu Srbije, koje je juče održano u Atletskoj dvorani na Banjici.

Na poslednjem prvenstvu u dvoriani za ovu sezonu, pančevački Atletski klub „Panonija” učestvoavo je sa dva takmičara. U disciplini sportskog hodanja na stazi, nastupali su Vladimir Mirkov i Zandi Štrkalj.

Kao potvrđeni rekorder po broju odličja u ovoj disciplini Mirkov je, iako još u kategoriji starijih pionira nastupio sa 2 godine starijim takmičarima. Po propozicijama ova trka je bila u ovoj uzrasnoj kategoriji, staza je dužine 3000 metara, a Vladimir je pre nepunih mesec dana i u kategoriji starijih juniora na istoj distanci osvojio srebro rezultatom 18:09,22 minuta.

Prema rečima trenera Saše Stojilovića, cilj ovog nastupa je bio da se obori taj lični rekord i upiše novi.

Od samog starta trke vodio je Miloš Sredanović, takmičar iz Atletskog kluba „Surčin”, koji je na prošlom takmičenju oborio državni rekord. Vladimir mu je bio „za petama” sve do desetog kruga kada je zbog treće tehničke greške Sredanović diskvalifikovan. Mirkov je zadržao svoj ritam i do kraja trke tehnički bio ispravan, a prolaskom kroz cilj zabeležio je novi lični rezultat koji sada iznosi 17:33.72 minuta, navodi trener Stojilović.

Kako navode u „Panoniji” ovako dobri rezultati postignuti su zahvaljujući timskom radu i programu trenera Saše Stojilovića, od Kampa atletskih nada, preko zimskih priprema, pa sve do dvoranskog Prvenstva Srbije. Veliki značaj imali su i zajednički treninzi i podrška trenera Zorana Kocića iz Atletskog kluba „Tamiš”.

Vladimir je tako u ovoj godini jedini pančevački atletičar koji je osvojio juniorsko zlato!
Od početka godine on je već postao vlasnik 2 zlatne i jedne srebrne medalje na prvenstvima Srbije, dok je njegova sestra Valentina u kategoriji mlađih i starjih pionirki osvojila zlato i bronzu.

(Pančevac)

PANONIJA IMA ŠAMPIONE U ATLETICI: Vladimir i Valentina Mirkov doneli zlato u Pančevo sa prvenstva Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.