PČELARI PLANIRAJU DA SADE BAGREM: Starčevačko društvo upriličilo redovnu skupštinu

10:31

26.02.2023

Podeli vest:

Jordan Filipović

Dvadeset treća redovna skupština Društva pčelara Starčevo održana je u prostorijama ove organiazcije u Domu kulture „29. Novembar”. Na ovoj sednici prisustvovao je 31 član od ukupno 39 sa plaćenom članarinom, kada su po običaju usvojeni izveštaji predsednika i blagajnika, a predstavljen je i plan rada za naredni period.

Predsednik udruženja Goran Stanković naveo je da je društvo, pored ostalog, tokom zimske sezone dovodilo dobre predavače, a već naredne srede doči će im u goste delegat SPOV-a Vojkan Milutinović.

Moram da naglasim da smo dobili donaciju od Grada Pančeva od 100.000 dinara od koje smo kupili bluze sa šeširima, kao i štampač za društvo, kako bismo mogli da štampamo dokumentaciju. Radili smo i zamenu voska za satne osnove, a uskoro ćemo da ponovo organizujemo sadnju novih 1.200 mladih bagrema na potezu „torine” na obodu Starčeva. Tamo smo i prošle godine sadili, ali su mnoge mladice stradale, pa ćemo ih ovom prilikom zanoviti – rekao je Stanković.

Tokom diskusije bilo je reči i o pogonu SPOS-a u Rači, koji podržava i većina članova društva, jer, kako kažu, ipak štiti njihove interese koliko god može u datim okolnostima, iako kao i svaka firma deli sudbinu tržiišta.

(Pančevac / Jordan Filipović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.