PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO S BIH MINISTROM KONAKOVIĆEM: Nadam se dobroj budućoj saradnji

11:45

24.02.2023

Podeli vest:

buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarali su danas u Beogradu o jačanju saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.
– Poželeo sam dobrodošlicu ministru Konakoviću i izrazio nadu da ćemo u budućnosti dobro sarađivati.

Kako se navodi, predsednik Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za jačanje bilateralnih odnosa sa BiH uz dalju izgradnju međusobnog poverenja i solidarnosti, i naglasio doslednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava.

On je ponovio da Srbija poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Sagovornici su se saglasili da, u tom kontekstu, realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima je trenutno svakako najvažniji izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, daje dodatni impuls snažnom jačanju ekonomske saradnje, ali i boljem povezivanju, kaže se u saopštenju.

Planirano je da se kasnije danas ministar Konaković sastane sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrom diplomatije Ivicom Dačićem.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.