DIREKTOR PREDRAG STOJADINOV O PLANOVIMA JKP MLADOST: Očekujemo da na jesen na Strelištu gledamo kako se „Želja” bori protiv „Zvezde” i „Partizana”, a ubrzo i nekih evropskih ekipa

11:00

27.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Prošla godina bila je veoma važna za funkcionisanje sporta u Pančevu, a samim tim dinamično je bilo i u JKP-u „Mladost”, javnom komunalnom preduzeću specijalizovanom za upravljanje sportskim objektima koji se koriste u našem gradu i njihovo održavanje.

Prema rečima Predraga Stojadinova, direktora ovog preduzeća, svakako najvažnija investicija u 2022. godini bila je izgradnja najmodernijeg fudbalskog terena na Sportsko-rekreativnom centru „Mladost”, koji sada zadovoljava standarde za igranje fudbalskih utakmica u najvišim rangovima takmičenja.
– Naime, instaliranje moderne podloge, veštačke trave, zahtevalo je i radove na zemljištu ispod podloge zbog sistema koji odvlače suvišnu vodu, to jest dreniraju teren. U toku je i rekonstrukcija tribina i postojeće zgrade na Sportskom centru, a cilj svega ovoga jeste da se ispoštuju potrebe najviših rangova takmičenja – objasnio je Stojadinov.

Pančeva

Kako je rekao, na Sportsko-rekreativnom centru „Strelište”, u Hali sportova, urađena je kompletna sanacija svlačionica, a na zatvorenom plivačkom bazenu hidroizolacija oko bazena. Uz to, zamenjene su pločice i sanirana dva toaleta u holu objekta bazena.

Direktor JKP-a „Mladost” je dodao:
– Radovi na zatvorenom plivačkom bazenu koji su završeni u poslednje dve godine u značajnoj meri će doprineti realizaciji akcije „Ja plivam, a ti?”, koja će, u saradnji sa Sportskim savezom Pančeva i Gradom, u 2023. godini biti nastavljena posle pauze zbog pandemije koronavirusa. Ovaj projekat se realizuje preko četrdeset godina i predstavlja jedan od najvažnijih strateških projekata u celoj Srbiji. Mnoge lokalne samouprave u našoj zemlji realizuju ovaj projekat po ugledu na Grad Pančevo: on obuhvata obuku plivanja za decu uzrasta drugog razreda osnovne škole.

Pančevac

Važno je istaći da Hala sportova opslužuje potrebe pet kolektivnih sportova, odnosno klubova koji se takmiče u najvišim rangovima takmičenja, a postoje i četiri individualna sporta čiji takmičari takođe ostvaruju odlične rezultate: u Hali se održavaju treninzi i igraju utakmice. Naša hala je u toku 2022. godine bila korišćena u okviru nekoliko internacionalnih turnira u individualnim sportovima, a bila je i domaćin igranja utakmica internacionalnog ranga u muškom rukometu. U ovom objektu su organizovane i manifestacije kulturno-umetničkog i humanitarnog karaktera.
Predrag Stojadinov priča:
– Pored izvođenja ovih kapitalnih investicija, radnici JKP-a „Mladost” savesno obavljaju svoje redovne aktivnosti koje su usmerene na kvalitetno održavanje sportskih površina i zatvorenog i otvorenog tipa. Kako bi profesionalni sportisti na najadekvatniji način koristili sportske terene, koordiniramo sa Sportskim savezom grada Pančeva. Postoje i rekreativni termini otvorenog tipa, a oni se koriste u skladu s propisanim radnim vremenom našeg javnog preduzeća.
Postoje i važni planovi za 2023. Stojadinov podvlači da će JKP „Mladost” na SRC-u „Strelište” u zgradi zatvorenog plivačkog bazena izvesti kompletnu reparaciju saune, a u kompleksu otvorenog bazena rekonstrukciju dva toaleta i elektroormara u kome je motor, a biće nabavljen i izmenjivač toplote. Direktor JKP-a „Mladost” zaključuje:
– Ono što je najvažnije prilikom planiranja stvaranja sportske infrastrukture grada Pančeva, jeste izgradnja modernog fudbalskog stadiona, koji će biti lociran na SRC-u „Strelište”. Time će Pančevo kao lokalna samouprava ući u evropski i svetski infrastrukturni krem, što će u velikoj meri doprineti i zainteresovanosti dece i omladine za sportske aktivnosti.
Očekujemo da na jesen na Strelištu gledamo kako se „Želja” bori protiv „Zvezde” i „Partizana”, a ubrzo, zašto da ne, i nekih evropskih ekipa.
S. Trajković

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.