PARTIZAN VEČERAS IGRA REVANŠ MEČ PROTIV MOLDAVSKOG ŠERIFA: Sledeća runda je već na vidiku, ali neće biti nimalo lako

15:43

23.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Rts Sport

Na prvi pogled, “crno-belima” se ukazao put ka narednoj rundi, ali neće biti nimalo lako…

Odradio je Partizan veliki posao u Kišinjevu gde je minimalnim rezultatom savladao moldavski Šerif u prvom meču druge faze Lige konferencija. Izabranici Gordana Petrića uspeli da savladaju respektabilnog rivala nakon skandaloznog poraza od Mladost GAT u Humskoj gde je pet dana ranije bilo 4:0 za goste.

Susret u Kišinjevu više je ličio na pripremni meč, ukoliko uzmemo ambijent i prazne tribine na stadionu zbog odluke tamošnje vlasti, međutim na terenu je sve “prštalo” od borbe nalikim onim rovovskim. Na ne baš idealnom terenu fudbaleri dve ekipe nisu blistale, može se reći da je Šerifova “legija stranaca” bila i bolji rival sve do ključnog detalja koji je napravio razliku na terenu. Igrao se 45. minut kada je Natho oduzeo loptu na sredini terena, dodao Menigu koji je uposlio Rikarda Gomeša, a fudbaler sa Zelenortskih ostrva uz malo sreće prekinuo veliki i za njega nesvakidašnji golgeterski post koji je započeo od 30. oktobra prošle godine. Nekoliko minuta po početku drugog poluvremena, Partizan ostaje sa igračem manje zbog oštrog starta Vujačića, ali “crno-beli” od tog trenutka kao da su zaigrali bolje, pa su tako i stvorili nekoliko izglednih prilika. Ipak, treba istaći i golmana Popovića koji je u nekoliko navrata praktično spašavao svoj tim, pa je Partizan na kraju izdržao i odneo sa sobom u Beograd minimalnu, ali veoma značajnu prednost.

Između dve evropske utakmice, aktuelni vicešampion Srbije odigrao je utakmicu 22. kola Super lige Srbije u Subotici gde je protiv Spartaka tokom istorije neretko umeo da ispušta bodove. Ovoga puta to se nije dogodilo, Petrić je na teren izveo praktično sve najbolje čime raspolaže u ovom trenutku što je njegovom timu i donelo pobedu. Dva gola Rikarda Gomeša potvrda su da se iskusni napadač vratio u prepoznatljivu formu što definitivno može da raduje sve navijače ako uzmemo u obzir probleme u realizaciji koji svoje korene imaju još od sredine pripremnog perioda.

Utakmica protiv Šerifa u Beogradu mogla bi da bude potpuno drugačija. Pre svega, zbog ambijenta jer će Humska moći da primi sve zainteresovane navijače koji bi da podrže domaćina ili Šerif, pa se očekuje i inspirativniji fudbal u takvom okruženju. U prilog tome ide i ukidanje pravila o golu u gostima što bi moglo da dodatno “otvori” dve ekipe i ohrabri ih da vidimo bolju predstavu

Gordan Petrić na tom meču neće moći da računa na suspendovanog Igora Vujačića, ali se nakon isteka kazne Slobodanu Uroševiću kapiten Partizana vraća u konkurenciju za tim. Umesto Vujačića, šansu bi mogao da dobije Mihajlo Ilić ili neko od iskusnijih fudbalera poput Siniše Saničanina. Partizan ima iskustva sa igranjem ove faze takmičenja, prošle sezone je u istoj fazi takmičenja eliminisao prašku Spartu koja je slovila za favorita, dok nije naleteo na Fejenord koji je kasnije stigao i do finala Lige konferencija.

Kakva je situacija sa UEFA koeficijentima?

Partizan kao jedini preostali srpski predstavnik u Evropi brani čast domaćeg fudbala i to veoma dobro. Znate da utakmice ove faze Lige konferencija ne utiču na klupske koeficijente, ali utiču na UEFA koeficijente, pa je trijumf “crno-belih” u Moldaviji doneo višestruku korist srpskom fudbalu. Partizan je pobedom u Moldaviji doneo Srbiji dodatnih pola boda za nacionalni koeficijent i tako čak i povećao prednost u odnosu na prve pratioce. Srbija trenutno ima 32.375 bodova, a Turska 31.500. Ukoliko se sećate, uoči prolećnog nastavka evropske sezone, Srbija je imala 31.875, a Turska 31.100. Ono što će predstavljati problem jeste činjenice da Turska i dalje ima četiri predstavnika u evropskim takmičenjima, pa će Trabzon, Fenerbahče, Sivas i Bašakšehir gotovo sigurno pomoći Turcima da nas preskoče u martu.

(Pančevac/Sportske)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.