NA VELIKOM PLATNU KULTURNOG CENTRA PANČEVA FILM REZ: Od večeras do 25. februara komedija o snimanju horor filmova u režiji Mišela Aznavisijusa

12:02

23.02.2023

Podeli vest:

Pixabay

Na repertoaru filmskog programa Kulturnog centra Pančeva od četvrtka 23. februara do subote 25. februara je fim „Rez” reditelja Mišela Aznavisijusa.

Projekcija svakog dana počinje u 20 sati.

 

Promo

Nakon otvaranja najpoznatijeg svetskog filmskog festivala u Kanu, komedija „Rez” (Final Cut), kao priča o načinu snimanja niskobudžetnih filmova o zombijima, reditelja i scenariste Mišela Aznavisijusa, dobitnika nagrade Oskar za veoma uspešno ostvarenje „Umetnik” (The Artist) iz 2011, našla se na velikom platnu domaćih bioskopa. Posle Kana, film je prikazivan na Festivalu evropskog filma Palić, na kom je i ovenčan nagradom Aleksandar Lifka.

Godine 2011. crno-beli nemi film „The Artist” doneo mu je ogroman uspeh, osvojivši tada pet Oskara, među kojima i za najbolji film i za najbolju režiju. Poznat širem auditorijumu po svojim filmovima (Siloviti), reditelj i scenarista Mišel Aznavisijus u svom najnovijem ostvarenju „Rez”, kao adaptaciji japanske zombi komedije „One Cut of the Dead” donosi na veliko platno priču o načinu snimanja filmova, film o filmu, navodeći da ovo nije ostvarenje koje želite da gledate sami na svom kompjuteru.

Ovaj film osvetljava ljude koji zaiste prave filmove – tehničare, kao i kako oni prolaze kroz dan, rekao je reditelj, dodavši: Odavno sam želeo da snimim komediju o snimanju filma. Dok sam snimao, imao sam priliku da primetim dosta komičnog ponašanja, iskusio sam mnogo scena, ponekad neverovatnih, ponekad smešnih, a ponekad i dirljivih.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.