TOMISLAV SIVIĆ OPTIMISTA PRED DERBI SA GRAFIČAROM: Spremni smo! Idemo na pobedu!

10:32

23.02.2023

Podeli vest:

Na startu prolećnog dela sezone Železničar igra veliki derbi protiv Grafičara u Beogradu. Koliko je ovaj meč od velikog značaja dovoljno govori i to što je Dejan Filipović, prvi čovek Sudijske komisije FSS, delegirao za ovaj meč najboljeg domaćeg sudiju Srđana Jovanovića.

Železničar spremno dočekuje nastavak sezone, pokazale su to i prijateljske utakmice kako u Antaliji, tako i u Beogradu i Pančevu. Tomislav Sivić, šef stručnog štaba ima razloga za optimizam pred duel sa Grafičarom.

-Sve što smo planirali da uradimo u pripremnom periodu – uradili smo. Uprava kluba nam je obezbedila izvanredne uslove, bili smo u Antaliji, odradili smo ozbiljan posao. Znamo šta nas čeka već od prvog kola. U svakom meču moramo da idemo na pobedu, pritisak je veliki, ali moramo biti svesni toga – istakao je Tomislav Sivić, trener Železničara za TV Pančevo.

Najveći rivali Železničaru za ulazak u elitni rang su prvoplasirani IMT i Grafičar, sa kojim dele drugo mesto na tabeli sa 37 bodova.

– Već prva utakmica biće možda i najteža. Idemo na noge odličnom Grafičaru, izuzetno ih poštujemo. Oni možda igraju i najbolji fudbal u ligi, ali mi imamo svoj cilj. U svakom slučaju poštujem ono što oni rade, kao i kolega Neđić. Imaju rezultat i fabrikuju mlade igrače. Sa druge strane svesni smo obaveza koje su pred nama da bismo došli do cilja. Spremni smo za utakmicu, mislim da smo odradili dobar posao, ali sve to treba da se pokaže na terenu. Svaka utakmica je podjednako bitna, a mi nemamo mnogo izbora, moramo da idemo na pobedu u svakoj. Spremno dočekujemo prvenstvo, pojačani iskusnim igračima. Subota će pokazati mnogo toga.

Na pitanje kako su se uklopile novajlije, a to se pre svega odnosi na bivše kapitene Voždovca I TSC-a, Stefana Hajdina i Sašu Tomanovića, Tomislav Sivić je rekao:

– Ovi koji su došli na početku priprema sjajno su se uklopili. Možda bi nam bilo bolje da su Hajdin i Tomanović došli ranije, ali su to su već provereni igrači kojima neće biti problem da se priviknu.

Kapiten Mladen Živković, veruje da će Železničar na kraju ove sezone doći do cilja i da će baš on drugove predvoditi do istorijskog uspeha.

 

 

– Zaista, tokom celog pripremnog perioda, momci su pokazali izuzetnu ozbiljnost i posvećenost radu. A kada se posao tako obavlja, onda se daje i dodatna nota pozitive da će na kraju sve biti baš kako želimo. Atmosfera je sjajna i zbog svega toga ja sam siguran da ćemo ući u Superligu. Neće nam biti nimalo lako, ali ako svaki član kluba bude maksimalno posvećen tom cilju, uspećemo. Željno iščekujemo prvo kolo, pripremne utakmice su jedno, prvenstvo je nešto sasvim drugo. Hoćemo da materijalizujemo naš rad, da osvajamo bodove jer se oni jedino broje – dodao je golman Mladen Živković.

Utakmica između Grafičara I Železničara, igra se u subotu 25.februara od 13 časova na terenu iza južne tribine stadiona “Rajko Mitić”.

(Pančevac/TV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.