IZGRADNJA NOVOG KRUŽNOG TOKA U PANČEVU: U sredu počinje rekonstrukcija Železničke i delova ulica Svetozara Šemića i Svetog Save FOTO

13:44

20.02.2023

Podeli vest:

Miroslava Cvejin-Galešev

Proleće i leto u Pančevu biće u znaku velikih kapitalnih investicija i mnogo se radujemo da smo već krenuli sa radovima”, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka i najavila početak rekonstrukcije delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke sa izgradnom kružnog toka. Ovi radovi počeće u sredu, 22. februara i biće sprovedeni u dve faze.

– Građanima Pančeva smo ostali dužni rekonstrukciju dela ulice Svetozara Šemića od Dimitrija Tucovića do Sinđelićeve, zatim dela ulice Svetog Save od raskrsnice sa Svetozara Šemića do Železničke i Železničku ulicu. Danas je održan radni sastanak na terenu sa predstavnicima izvođača, nadzorom, javno komunalnim sektorom i JKP „Zelenilom“ povodom početka radova. Radovi će početi 22. februara i biće sprovedeni u dve faze, iz bezbednosnih razloga, ali i da bi građanima koji žive ili posluju u ovom delu grada bilo omogućeno da se organizuju i naviknu na radove, navela je Maja Vitman.

Miroslava Cvejin-Galešev

Projektom javno-privatnog partnerstva predviđeno je da radovi na ovom potezu budu završeni do kraja avgusta.

U prvoj fazi rekonstrukciju ćemo izvoditi u Železničkoj ulici i ulici Svetog Save sve do raskrsnice sa ulicom Svetozara Šemića. Na celokupnoj trasi biće izgrađena nova kišna i fekalna kanalizacija i vodovodna mreža, a deo vodovodne mreže biće rekonstruisan. Predviđeno je postavljene nove rasvete i izgradnja novih trotoara i parking mesta. Uradićemo nova autobuska stajališta, parkinge za taksi vozila, a u Železničkoj ulici, odnosno nastavku ulice Svetog Save ćemo da uradimo nova parking mesta, za one koji ovde dolaze, precizirala je Vitman.

Miroslava Cvejin-Galešev

– Druga faza podrazumeva zatvaranje ulice Svetozara Šemića od Dimitrija Tucović do Sinđelićeve ulice i u njoj će se raditi rekonstrukcija i izgradnja nove vodovodne mreže, nova rasveta, trotoari sa biciklističkom stazom, nova saobraćajnica sa prilazima i parkinzima, kao i kružni tok na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Svetog Save. Kompletan završetak radova planiran je da bude krajem avgusta ove godine. Pored svega navedenog u saradnji sa JKP „Zelenilo” ovaj prostor biće oplemenjen zelenim sadržajem, navela je Vitman.

Maja Vitman pozvala je građane da komunalnim preduzećima podnesu zahtev za nove priključke 

Apelovala bih na građane koji do sada nisu podneli zahtev, a imaju potrebu za novim priključcima da se obrate javno komunalnim preduzećima kako bi do završetka radova  obezbedili priključke na podzemne instalacije, jer nakon završenih radova u periodu od dve godine ovde neće biti moguće naknadna dogradnja priključaka. 

Strateškim planiranjem i razvojem grada ova lokacija je od velikog značaja, imajući u vidu izgradnju buduće glavne autobuske stanice, blizinu železničke stanice Pančevo Glavna, novog buvljaka i naravno blizinu Severne poslovne zone, naglasila je Maja Vitman.

– Ova lokacija je vrlo atraktivna, a biće još atraktivnija, jer Grad u saradnji sa privatnim partnerom planira izgradnju nove glavne autobuske satnice u ulici Svetozara Šemića. Kako bi jedan ovakav projekat mogao da funkcioniše, neophodno je da ovde bude izvedena rekonstrukcija i da se sve potrebne podzemne instalacije sprovedu. Takođe treba pomenuti i to da je Grad sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizovao jedan sjajan projekat – „Panvoz” i da je sada isto tako veoma atraktivna lokacija Glavne železničke stanice Pančevo, a ovi radovi će dosta značiti svima koji koriste i „Panvoz”,  – rekla je Maja Vitman. 

Miroslava Cvejin-Galešev

U toku proleća Pančevci mogu očekivati i početak rekonstrukcije ulice Dimitrija Tucovića i Patrijarha Čarnojevića, zatim Kneza Mihaila Obrenovića, ali i izgradnju fekalne kanalizacije na Karauli, izgradnju kišne kanalizacione mreže u Stevana Sremca, Ive Andruća, Dušana Petrovića Šaneta i Prešernovoj sa izgradnom novog kolovoza i trotoara. Počeće i završni radovi u okviru rekonstrukcije centralnog gradskog parka, kao i izgradnja nove zgrade panvačke Gimnazije, vrtića u Banatskom Novom Selu i kapele u Ivanovu. Na keju će biti izgrađena nedostajuće mreže javnog osvetljenja, i biće postavljeno novo dečje igralište.

U toku je rekonstrukcija zgrade Zavoda za javno zdravlje, kao i ulice Bratstva i jedinstva u Vojlovici, a privodi se kraju i rekonstrukcija ulice Josifa Marinkovića.

(Pančevac / Miroslava Cvejin-Galešev)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.