PIROVA POBEDA RUKOMETAŠA DINAMA: Pančevci savladali Karvinu iz Češke sa 31:26, nedovoljno za prolaz u narednu rundu takmičenja

21:03

18.02.2023

Podeli vest:

GJ

U revanš meču šesnaestine finala EHF KUP-a Dinamo je na svom terenu pobedio Karvinu iz Češke sa 31-26, poluvreme 15-14. Bila je ovo pirova pobeda , jer su Česi u prvoj utakmici slavili sa 8 golova razlike.

Pokušali su domaći rukometaši uz pomoć glasne publike da naprave čudo i u 9. minutu su vodili sa 7-4. Ipak, Česi koji su imali na tribinama podršku jedne grupe bučnih navijača stižu u 20. minutu do izjednačenja 10-10. Do poluvremena Dinamo je uspeo da napravi prednost od samo jednog gola. Nisu se predavali Pančevci ni posle 18-18 u 38. minutu. Na golu je tad zablistao golman Marjanović koji za 12 minuta prima samo dva gola i Dinamo stiže do 25-20 u 49. minutu. Tad počinje trka sa vremenom, ali i igrači sve češće greše u napadu i propuštaju šansu da nadoknade prednost gostiju iz prvog meča. Na kraju je bio vidno razočaran golman Dinama Nemanja Marjanović:

– Imali smo šansu, mada onu pravu smo propustili u Češkoj gde smo dopustili da izgubimo sa 8 golova od protivnika koji nije toliko bolji od nas. Mislim da smo mogli mnogo više i da smo morali da prođemo dalje, jer ipak naš rukomet je na višem nivou u odnosu na Češki. Sad šta je tu je, čeka nas paklen raspored u domaćem takmičenju, igramo u sredu u domaćem KUP- protiv Duboćice, a sledećeg vikenda derbi protiv Vojvodine – rekao je Marjanović.

Najefikasniji na meču bili su Uroš Pavlović sa 7 i Danilo Radović sa 6 golova.

(Pančevac/G.J)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.