VEOMA VAŽNA POBEDA KOŠARKAŠA TAMIŠA: Kolubara se držala do poluvremena, sledi dvonedeljna pauza, pa u Pančevo stiže Spartak!

11:18

17.02.2023

Podeli vest:

Aleksandar Živković

Dvonedeljna pauza u pravo vreme.

Ovosezonska trka za bodove u Admiral Bet košarkaškoj ligi Srbije polako dostiže svoj vrhunac. Do kraja je ostalo još osam teških „rundi”, pa se prava uzbuđenja tek očekuju. Takmičenje je ove sezone veoma neizvesno, ali i prilično ujednačeno, već se pokazalo da svako svakoga može da pobedi… Vodiće se žestoke bitke kako za vrh tabele, tako i za očuvanje statusa, do samog kraja.

Prošlog vikenda na programu su bile utakmice 22. kola, u okviru koga je Tamiš na svom terenu ugostio Kolubaru iz Lazarevca. Očekivao se težak meč, jer se gosti grčevito bore za opstanak u ligi, a da bi došli do cilja, dodatno su se pojačali. Na drugoj strani, domaćin je bio iscrpljen bolešću i povredama igrača…

A svi oni ljubitelji igre pod obručima koji su prošle subote bili u Hali sportova na Strelištu nisu pogrešili. Videli su dramatičan duel, sa srećnim krajem: Tamiš–Kolubara 77:74, po četvrtinama 15:19, 20:17, 23:30 i 19:8.

Aleksandar Živković

Gosti su od samog početka meča krenuli u ofanzivu. Predvođeni Stefanom Smitom, koji je bio njihovo najjače oružje u ovom duelu, bili su u konstantnoj prednosti. Ipak, igrači Tamiša nisu im dozvoljavali da se „odlepe”, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 35:36.

Posle odmora, u trećoj četvrtini, viđen je pravi „trojkaški” obračun. Lazarevčani su bili precizni, ali uspešno su odgovarali Smiljanić, Sedrik, Lugić…

Početak četvrte četvrtine prelomio je ovaj duel. Za tri poena pogodio je Đorđević, Kojadinović je carovao pod koševima, a Tamiš je napravio seriju od 15:0 i potpuno preuzeo kontrolu na terenu. Uz sve to, domaćini su gostima dozvolili da postignu samo osam poena u poslednjoj deonici…

– Ostvarili smo jako bitnu pobedu koja nas je odvojila od ekipa iz donjeg dela tabele. Imali smo mali broj igrača na raspolaganju, ali uspeli smo. Pauza koja dolazi dobro će nam doći da zalečimo povrede i bolesti i nastavimo dalje. Ova ekipa može mnogo više – rekao je Aleksa Kojadinović, jedan od junaka pobede Tamiša.

Najefikasniji u redovima domaćih bili su Ivan Smiljanić, koji je postigao 21 poen, Sedrik Rasel, sa 16, i Aleksa Kojadinović, s 13 poena.

– Čestitam mojim igračima. Iako imam mnogo zamerki na samu igru, drago mi je što imaju veliko srce. Imali smo mnogo problema pred meč. Igrali smo bez prvog pleja Šinika, Stanojević je bolestan došao na utakmicu i skidam mu kapu na tom gestu, Sedrik nije trenirao, Terzić je brzo dobio pet ličnih grešaka… Veći deo utakmice odigrali smo sa šest igrača. Ivan Smiljanić je kapitenski povukao ceo tim, a Kojadinović je odigrao sigurno najbolju partiju do sada. Momci su bukvalno izginuli da dođu do pobede – rekao je trener Tamiša Bojan Jovičić.

Sada sledi pauza u šampionatu, zbog finalnog turnira Kupa „Radivoja Koraća”, ali i reprezentativnih akcija. Narednu utakmicu Tamiš će odigrati u utorak, 28. februara, takođe na svom terenu. Tog dana u Hali sportova na Strelištu gostovaće subotički Spartak.

(Pančevac/A.Živković)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.