BRESTOVČANE POSETIO GOST IZ ENGLESKE: U školi OLGA PETROV na radionici ESKEJP RUM đaci kroz igru i timski rad učili strani jezik

10:49

17.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Učenici od petog do osmog razreda OŠ „Olga Petrov” u Banatskom Brestovcu učestvovali su u sredu, 8. februara, u radionici „Eskejp rum”.

Kroz avanturu ih je, na engleskom jeziku, vodio Ričard Braun iz „White Eagle-a”, partnerske kompanije izdavačke kuće „The English Book”, koji je u Brestovac došao na poziv Natalije Kreculj, nastavnice engleskog jezika.

Ideja je bila da učenici dobiju priliku da čuju izvornog govornika engleskog jezika, opuste se i pričaju s njim, kao i da svoje poznavanje jezika iskoriste u situacijama van uobičajenih časova. Na početku je gospodin Braun učenicima predstavio Notingem, odakle dolazi, a zatim ih je poveo u avanturu u Egipat. Učenici su poput istraživača nalik Indijani Džounsu rešavali zagonetke, pratili tragove, dešifrovali hijeroglife i tragali za ključevima piramida, pokušavajući da se oslobode pre isteka vremena. Da bi uspešno rešili zagonetke i otkrili tragove, učenici su morali da rade kao tim. I uspeli su u tome, jer je svaki član doprineo svojim radom i poznavanjem engleskog jezika, a razmenjivali su ideje i međusobno se pomagali. Bili su veoma zainteresovani, fokusirani, aktivni i nasmejani – navela je nastavnica.

Rečeno je i da je to bio jedan uzbudljiv i zabavan dan i odličan način da deca uvide da svoja znanja mogu da primene uvek, a ne samo na času i da rad na sebi, sticanje novih znanja i timski duh vode ka uspehu.

(Pančevac / Jordan Filipović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.