MINISTARSTVO ODBRANE: Pogledajte spot za konkurs i prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije! VIDEO

09:25

17.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurse za prijem novih pripadnika u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“ na koji se mogu prijaviti svi zainteresovani kandidati starosti do 30 godina. Javni oglas otvoren je do 31. marta 2023. godine.

Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane izradila je spot za navedeni konkurs kako bi motivisala što više mladih ljudi da se prijavi.

One koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuje kontinuirana obuka i usavršavanje, najsavremenije naoružanje i oprema, kao i stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200.000 dinara koja će se, u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta, značajno uvećavati.

Mesto rada budućih pripadnika 63. padobranske brigade biće u Nišu. Oni koji budu primljeni u 72. brigadu za specijalne operacije službovaće u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici „Kobri“ raditi u Beogradu.

Mogućnost prijavljivanja na konkurse imaju i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.