MAJA VITMAN: Grad Pančevo nastavlja sa rekonstrukcijama, radovi u Josifa Marinkovića i Bratstva Jedinstva od 13. februara

17:12

11.02.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Nakon uspešno završenih kapitalnih investicija u nisko i visoko gradnji u toku 2022. godine nastavljamo sa radovima i u tekućoj 2023. godini. Građanima smo obećali veliki broj investicija koje smo definisali kako utvrđenim ugovorima, tako i budžetom za 2023. godinu. Da podsetimo da smo projektom javno-privatnog partnerstva imali ravnomeran odnos prema gradskim i seoskim mesnim zajednicama i da smo uradili 164 ulice, odnosno 82,5 km puteva i 10,5 km trotoara. Ponosni smo na ovu činjenicu i pored svih nedaća koje su okupirale svetku scenu u protekle 2,5 godine, nastavljamo dalje. Strateški projekti koji su definisali politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića su nam uzor i motiv da radimo brže i bolje u korist svih građanki i građana našeg grada.

Grad Pančevo nastavlja sa radovima na rekonstrukciji ulica u gradu putem projekta javno-privatnog partnerstva. U toku prošle godine smo započeli i završili predviđene deonice radove na rekonstrukciji ulica Josifa Marinkovića u naselju Tesla i Bratstva i jedinstva u Vojlovici. Od ponedeljka, 13.02. nastavljamo sa radovima u pomenutim ulicama.

U Ulici Josifa Marinkovića izvodiće se radovi na rekonstrukciji saobraćajnice na delu od Ulice Aksentija Maksimovića do Ulice Oslobođenja. Izgradićemo nov kolovoz širine 3,5 metra za jednosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, obostrane pešačko staze širine 1,6 metara i podužna parking mesta. Takođe, nastavićmo sa radovima na izgradnji atmosferske kanalizacije, rekonstrukcije vodovodne mreže i fekalne kanaliacije sa priključcima. U okviru radova ćemo postaviti nove stubove javnog osvetljenja sa LED svetiljkama.

U Ulici Bratstva i jedinstva nastavljamo sa rekonstrukcijom saobraćajnice u celoj dužini ulice. Izgradićemo novi kolovoz širine 4 metra za jednosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, nove pešačko staze širine 1,6 metara sa obe strane ulice, parking mesta i rekonstruisati javno osvetljenje, postaviti savremene svetiljke sa LED tehnologijom. U obe ulice JKP „Zelenilo“ izvršiće se ozelenjavanje slobodnih površina, sadnjom stabala, ukrasnog šiblja i travnjaka. Zbog usaglašavanja dinamike izvođenja radova, kako ne bi došli u situaciju zastoja radova zbog kašnjenja izvođenja određenih vrsta radova, Sekretarijat za investicije je blagovremeno obavestio sve vlasnike infrastrukturnih objekata u Ulici Josifa Marinkovića i Bratstva i jedinstva da svoje eventualno predviđene radove na infrastrukturnoj mreži planiraju i usaglase sa dinamikom koju će definisati Grad Pančevo tj. Sekretarijat za investicije.

GRAD PANČEVO

Molimo još jednom građane, koji su već u više navrata upućeni i dobro je poznato da se radovi izvode, a ukoliko imaju potrebu, a nisu se obratili imaocima javnih ovlašćenja za priključke to urade što pre kako bi blagovremeno obezbedili sebi priključke za svoje objekata na infrastrukturu, što se isto i odnosi na priključke budućih potencijalnih investitora. Mesne zajednice će svima dati i pisanu informaciju ili ubaciti u kućno sanduče. Posebno napominjemo da je članom 19 Odluke o opštinskim putevima i ulicama na teritoriji grada Pančeva (Službeni list grada Pančeva br. 22/22), definisano da nakon završetka rekonstrukcije ulice u trajanju od 2 godine neće biti dozvoljeni radovi na raskopavanju ulice radi priključenja na komunalnu infrastrukturu. Za sva sporna pitanja i nejasnoće građani se mogu obratite Sekretarijatu za investicije Gradske uprave Grada Pančeva na broj telefona 013/308-803 lokal 733 ili doći lično u kancelariju 701, Sekretarijat za investicije u zgradi Gradske uprave. Želim da se zahvalim u ime Grada i svoje lično ime svim građanima na strpljenju prilikom izvođenja radova i ukazanom poverenju.

Dodatna informacija:

U narednom periodu radovi kreću na rekonstrukciji Ulice Svetozara Šemića, dela Svetog Save i Železničke, Patrijarha Čarnojevića, Kneza Mihaila Obrenovića i Dimitrija Tucovića. Nastavljamo sa radovima u centralnom gradskom parku i uređenju Potamišja. Strelište će dobiti novu infrastukturu i kolovoz u ulicama Stevana Sremca i Ive Kurjačkog, kao i Dušana Petrovića Šaneta i Prešernove sa crpnom stanicom. U toku kalendarske 2023-2024. godine
biće urađena tehnička dokumentacija za ulice Miladina Popovića, Mučeničke i Keja Radoja Dakića, Branka Radičevića (od Braće Jovanovića do Moše Pijade), Marije i Lazara Dragičevića, Sterijine, Pere Segedinca i Miloša Trebinjca sa raskrsnicom Prvomajske i Radivoja Koraća. Takođe, od najznačajnijih projekata u visokogradnji izgradićemo nov objekat u dvorištu Gimnazije, izvesti radove za potrebe otvaranja vrtića u Banatskom Novom Selu, izgraditi kapelu u Ivanovu i Dolovu i još mnogo toga.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.