MESEC NIKOLE JOKIĆA: Srbin i dalje na čelu MVP kolone!

08:41

11.02.2023

Podeli vest:

printscreen/tw: @nbastats

Somborac je 2. januara poveo MVP kolo, mesec i kusur dana kasnije i dalje vodi u utakmici za najprestižnije individualno priznanje u svetu košarke.

Prema najsvežijem preseku rangiranja kandidata za trofej koji od prošle godine nosi ime Majkla Džordana, centar Denvera Nikola Jokić zadržao je prvo mesto ispred Janisa Adetokumba, koji se probio na drugu poziciju pretekavši Džoela Embida. Dominantna partija kamerunsko-francuskog centra u direktnom duelu sa srpskim superstarom očigledno nije pokolebala krojače liste, koji vrednuju njegovu konzistentnost izraženu tripl-dabl prosekom na uzorku dosadašnjeg dela sezone – 24,8 poena, 11,3 skoka i 10,1 asistencija.

Embid se spustio sa drugog na četvrti stepenik, Džejson Tejtum je skliznuo sa druge na treću poziciju, dok je Luka Dončić ostao na petoj. U drugoj polovini top 10 nalaze se Kevin Durent, Džulijus Rendl, Domantas Sabonis, Dža Morent i Šej Gildžes Aleksander

Jokić je na najboljem putu da treću godinu zaredom osvoji MVP trofej, što je poslednji put pošlo za rukom legendarnom Leriju Birdu davne 1983. godine.

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.