SUNČANO I HLADNO Od sutra malo toplije, a jutranji mrazevi u slabljenju. Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend

09:28

10.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji nakon jakog jutarnjeg mraza u većini mesta biće sunčano i hladno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura od -14 do -6, na Pešteri do -23, a najviša od 2 do 5 stepena.

Vetar slab, promenljivog pravca.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu sunčano i hladno. Temperatura do 4 stepena. Vetar će biti slab, promenljiv.

Printscreen/RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na jak mraz do 11. februara

Do subote 11. februara ujutro umeren i jak mraz, u nižim predelima minimalna temperatura -14 do -5stepeni, na planinama i niža, a na Pešteru do -23 stepena.

Od nedelje 12. februara slabljenje jutarnjih mrazeva.

U subotuujutru mraz, a tokom dana suvo i malo toplije nego danas, maksimalna do 6 stepeni. Pre podne sunčano, a popodne na severu umereno naoblačenje koje se do kraja dana premešta ka jugu Srbije. Vetar slab zapadnih pravaca.

U nedelju se očekuje naoblačenje uz pojavu kratkotrajne kiše, susnežice i snega u zapadnim, centrlanim i južnim predelima, a po Vojvodini suvo uz delimično razvedravanje.

Sledeće sedmice suvo sa sunčanim periodima uz dalji porast dnevne temperature sa slabim jutarnjim mrazevima.

Printscreen/RHMZ

Meteo alarm i dalje upaljen 

Zbog ekstremno niskih temperatura u Srbiji je na snazi meteo alarm. Žuto upozorenje upaljeno je na prostoru Bačke, Banata, Srema i Beograda, dok je u ostalim delovima naše države na snazi narandžasto upozorenje što znači da je vreme opasno.

Printscreen/RHMZ

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, navodi se na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, 10. februar

Relativno povoljna biometeorološka situacija iako su kod pojedinih hronično obolelih moguće uobičajene tegobe. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.