JOKIĆ OSTVARIO TRIPL DABL ZA POLUVREME! Denver demolirao Minesotu, Srbin nastavlja da dominira na svim poljima! VIDEO

08:41

08.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Basketball Highlights

Nije Nikola praktično ni igrao drugo poluvreme, nije ni morao s obzirom na to kakav rezultat je stajao na semaforu.

Scena iz poslednje deonice, kada je skrštenih ruku sedeo tokom tajm-auta Denvera, jasno pokazuje kakvu je dominaciju Nikola Jokić još jednom ostvario u NBA ligi!

A ostvario je takvu da je zabeležio svoj 19. ovosezonski tripl-dabl, s tim što je ovaj u ubedljivoj pobedi nad Minesotom (146:112) poseban jer je došao za samo jedno poluvreme.

Prilikom odlaska na odmor, srpski košarkaš imao je učinak od 19 poena i po 10 skokova i asistencija, da bi u nastavku malo samo popravio brojke: 20 poena, 16 asistencija i 12 skokova. Uglavnom nije ni igrao (nešto više od 27 minuta na kraju). Nije bilo ni potrebe, pošto je Denver imao +40 u 28. minutu.

Denver je istovremeno ostvario najviše poena u sezoni za četvrtine, jer je u prvoj ubacio 49, a u drugoj 79 poena. Ukratko, na pravi način su se revanširali Vulvsima za onaj poraz od pre dva dana, kada su odmarali pola tima. Uključujući i Jokića.

Jokić je, inače, tek šesti košarkaš uNBA ligi od sezone 1996/97 koji je za poluvreme upisao tripl-dabl i bila bi velika nepravda da Srbin na kraju sezone po treći put ne dobije MVP titulu.

Nagetsi su, vredi pomenuti, igrali bez Džamala Mareja, a najefikasniji u timu bio je Majkl Porter Junior sa 30 ubačenih poena. Gordon je imao 24, Vlatko Čančar je dodao 12, a jedan manje je imao Kaldvel – Poup.

S druge strane, Entoni Edvardsi Luka Garza su imali po 19 poena, s tim što je ovaj poslednji dodao i devet skokova. Rid, Rajan i Minot su upisali po 11.

Dodaćemo i to da je Lebron Džejms konačno uspeo da prestigne Karima Abdula – Džabara i uđe u NBA istoriju, kao i 22 poena Bogdana Bogdanovića u porazu Atlante.

Rezultati:

Orlando – Njujork 98:102

Bruklin – Finiks 112:116

Nju Orleans – Atlanta 116:107

Memfis – Čikago 104:89

Denver – Minesota 146:112

LA Lejkers – Oklahoma 130:133

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.