PANONIJA IMA ŠAMPIONE U ATLETICI: Vladimir i Valentina Mirkov doneli zlato u Pančevo sa prvenstva Srbije

10:04

07.02.2023

Podeli vest:

AK Panonija Pančevo

Pančevo ima prvaka i prvakinju Srbije u atletici!

Vladimir Mirkov osvojio je zlato na Prvenstvu države za starije pionire, a Valentina Mirkov zlatom se okitila na Prvenstvu države za mlađe pionire.

AK Panonija Pančevo

Atletski klub „Panonija” na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, održanom u nedelju, 5. februara, u  Atletskoj dvorani na Banjici, nastupao je sa tri takmičara, a osvojena je jedna titula prvaka države. Dan ranije na Prvenstvu Srbije za starije pionire, ovaj pančevački klub imao je dva takmičara i uzeo dve medalje.

Vladimir Mirkov u trci starijih pionira na 2000 m u disciplini sportskog hodanja osvojio je titulu prvaka države. Već na samom startu trke Vladimir je zauzeo vodeću poziciju, sasvršenom tehnikom, ali  i brzinom i taktikom je u svom godištu došao i do vrhunskog rezultata. Na ovom takmičenju, Valentina Mirkov, iako dve godine mlađa od konkurentkinja, dobrom taktikom ali i izdržljivošću do kraja, sačuvala je treće mesto i tako došla do bronze.

Vladimir je već dugo osvajač medalja u ovoj disciplini, a njegovim stopama je krenula i njegova sestra Valentina.

AK Panonija Pančevo

Valentina Mirkov, dan kasnije, na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, osvojila je prvo mesto na u disciplini sportskog hodanja na 1000 m. U trku je ušla kao favoritkinja, pa je od samog starta krenula daleko ispred svih i u svom ritmu održala prvu poziciju do samog kraja trke. Valentina je rezultatom 5:44,14 minuta tako po prvi put postala prvakinja Srbije.

AK Panonija Pančevo

Vlantina Mirkov jedina je atletičarka iz Pančeva koja je kao mlađa pionirka uzela medalju u kategoriji starijih pionira, napominju iz kluba.

Sprinterka Nina Štrkalj, u trku mlađih pionirki na 200m, ušla je sa godinu dana starijim takmičarkama. U cilj je ušla kao drugoplasirana i pomerila lični rekord za čak 21 stotinku. Njen lični rekod sada je 29,01 sekundi, a ovim rezultatom je zauzela peto mesto na Prvenstvu države. Inače, Nina u svom godištu (2011) ima najbolji rezultat na 200m u državi, tako da se od nje očekuju sjajni rezultati u nastavku takmičarske sezone.

AK Panonija Pančevo

U trci dečaka na 800 metara bio je prijavljen Petar Sekulović (2010). Iako je bio spreman da zabeleži novi lični rekord, nakon lekarskog pregleda Petar je zbog povišene temperature izostao sa ove trke.

AK Panonija Pančevo

Trener Saša Stojilović zadovoljan je postignutim rezultatima, a iz kluba napominju da je značajno i to što su Atletičari „Panonije” sa drugarima iz Atletskog kluba „Tamiš” na Devojačkom bunaru u januaru imali su zajedničke pripreme. Te pripreme dale su rezultate u vidu medalja za oba kluba, jer se i mlađi pionir AK „Tamiš” Veljko Hrnjez izborio za bronzu.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.