BOGAT PROGRAM JUBILARNE „VINARIJADE”: Sutra u Dolovu predavanje, izložba i filmsko veče

16:24

06.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Jubilarna, dvadeset peta „Vinarijada”, u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara „Sveti Trifun”, biće nastavljena u utorak, 7. februara, kada su u dolovačkom Domu kulture, u 18 sati, na programu predavanja iz oblasti vinogradarstva, a za sat kasnije zakazano je otvaranje izložbe slika i skulptura Miroslava Kršanina, kao i radova Maje Poljak Petrović. Nakon toga Dolovac Bojan Vojnov predstaviće drugo dopunjeno DVD izdanje „Dolovačkog spomenara”, koje sadrži tri njegova filma („U dolovima ravnice”, „Kolevka vremena” i „Ako tradicija nestane”).

Nova promocija „Vinarijade” s degustacijom i prodajom domaćih vina biće u Pančevu, na uglu Ulice vojvode Putnika i Korzoa, od 11 do 17 sati, što će biti priređeno u saradnji s TOP-om i Sekretarijatom za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Svi oni koji žele da se nadmeću i provere kvalitet svog vina uzorke mogu predati u dolovačkoj Mesnoj zajednici u petak 10. februara od 15 do 20 sati, kao i u subotu 11. februara od 9 do 15 sati. U to vreme svečanim otvaranjem počeće i sama manifestacija, nakon čega će uslediti i takmičenje u brzom ispijanju špricera i besplatna podela sadnica vinove loze, a oko podneva je planiran obilazak vinskog podruma u kući Đorđa Stajića. Ocenjivanje i proglašenje pobednika na programu je od 19 sati, u Domu kulture.

Manifestacija će biti okončana na sam dan Svetog Trifuna, 14. februara, simboličnim orezivanjem vinograda udruženja i izložbom slika u školi, gde će, uz rezanje slavskog kolača i uručenje nagrada pobednicima, biti održano završno veče.

(Pančevac/Jordan Filipović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.