ODLOŽENO SASLUŠANJE SLAĐANA TRAJKOVIĆA: Novo zakazano za 16.februar! Njegova porodica protestovala i traži da se brani sa slobode

11:09

06.02.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Specijalno tužilaštvo u Prištini odložilo je početak saslušanja svedoka u slučaju optužnice protiv bivšeg policajca Slađana Trajkovića, koje je bilo zakazano za danas, potvrdio je novinarima Trajkovićev branilac Dejan Vasić.

Kako je Vasić naveo, Tužilaštvo je ponovno saslušanje zakazalo za 16. februar.

Porodica Slađana Trajkovića okupila se danas ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini i sa transparentom na kome je pisalo „Moj otac je nevin“, apelovala na privremene prištinske institucije i međunarodnu zajednicu da mu omoguće kućni pritvor.

Trajkovićeva supruga Suzana Trajković, kazala je danas da se porodica okupila ispred Specijalnog tuilaštva kako bi pružila podršku njenom mužu koji je nevin, i da zahtevaju da on bude oslobođen i prebačnen na lečenje u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici.

„Apelujem na prištinske pravosudne organe da se Slađanu omogući da se brani sa slobode. On je 11 dana bio bez terapije, tek su ga prošle srede vodili na pregled u bolnicu u Prištini. Znam da je procedura da se zatvorenici vode sa lancima oko ruku i nogu, ali nije mi jasno da čovek koji ima ranu na tabanu, da mu se ne omogući da se liftom popne do drugog sprata već da ide pešaka. Apelujem na organizacije za ljudska prava da nam izađu susret, takođe apelujem jer danas dolazi i Lajčak, da vidi šta se radi srpskom narodu“, kazala je Trajković.

Trajković je dodala da niko od svedoka, kako Srbi, tako ni Albanci ne smeju da dođu, da pruže podršku njenom suprugu.

Podsećamo, policija tzv. Kosova uhapsila je Slađana Trajkovića 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice, a terete ga za navodne ratne zločine počinjene u Vučitrnu 1999. godine.

Trajković je od 2013. godine bio pripadnik policije tzv. Kosova, a službu je napustio kada su Srbi sa severa izašli iz privremenih prištinskih institucija prošle godine.

(Pančevac/RT.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.