KIŠNO I SVEŽE JUTRO Vojvođani ponesite kišobrane i slojevito se obucite. Za vikend hladnije, evo kakvo nas vreme očekuje

08:30

02.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Vreme danas u Srbiji oblačno, sa povremenom kišom, susnežicom i snegom. Najviša dnevna temperatura do 11 stepeni.

Prolazno naoblačenje sa severa i istoka Srbije u toku dana proširiće se na ostale krajeve, uslovljavajući kišu i susnežicu u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima.

Printscreen/RHMZ

U toku dana više padavina biće u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se uveče sneg intenzivirati na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa severa.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, koji će tokom dana biti u pojačanju, naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama.

Najniža temperatura od -5 na jugoistoku Srbije do 4 u Beogradu, a najviša od 7 do 11 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Vojvodini prepodne mestimično kiša. Na području Beograda ponegde slaba kiša.

Oblačno će biti i u nižim predelima mestimično sa kišom i susnežicom, a u višim sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina se očekuje u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se sneg uveče intezivirati na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa svera.

U petak, 03. februara, umereno do potpuno oblačno i suvo. Uveče u Vojvodini, a u toku noći između 3. i 4. februara u svim krajevima jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Do jutarnjih sati kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

U subotu, 04. februara, pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama, kišom i snegom. Više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 mm za 24 sata, dok se na planinama očekuje značajnije povećanje visine snežnog pokrivača od 15 do 30 cm, lokalno i više. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

Od nedelje do kraja prve dekade februara, od 5. do 10. februara, hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad nule, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak 2. februar

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovoljnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje povećanje opreznosti.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.