VRAĆEN DIREKTOR OSMOLETKE U OMOLJICI: Danijela Ivanovski podnela ostavku, Vladimir Ristić ponovo v.d.

09:59

01.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT video/Nova

Vladimir Ristić imenovan je za v.d. direktora Osnovne škole „Dositej Obradović” u Omoljici.

Danijela Ivanovski podnela je ostavku na tu funkciju.

Odluka o imenovanju Ristića za v.d. direktora, doneta je na sednici Školskog odbora, a i Grad Pančevo poslao je Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje predlog da se za vršioca dužnosti direktora osnovne škole „Dositej Obradović” u Omoljici imenuje Vladimir Ristić, koji je u prethodna dva mandata obavljao posao direktora ove obrazovne ustanove.

Takvom razrešenju zapleta doprineli su i masovni izostanci učenika. Naime od 500 đaka, koji pohađaju ovu školu, nastavi je proteklih dana prisustvovalo nešto manje od 80. Isti je slučaj bio i sa polaznicima vrtića. Nastava u ovoj školi od danas će biti normalizovana i  učenici će se vratiti u klupe.

Povodom imenovanja Ristića za v.d. direktora prethodno se oglasio i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Razgovaravši sada sa ljudima i s obzirom na to kakva je atmosfera ovde, Vladimir Ristić je najbolje rešenje za mesto direktora. Mi ćemo mu dati punu podršku, kao i Mesna zajednica Omoljica, izjavio je Stevanović.

Istakao je da je Osnovna škola u Omoljici na jednom veoma visokom nivou i da je gospodin Ristić radio dobar posao.

Naglasio je da je konkurs, koji je bio raspisan, poništen iz formalnih razloga i da se nada da će u veoma kratkom periodu ponovo biti raspisan novi konkurs.

Podsećamo, u znak podrške direktoru omoljičke Osnovne škole „Dositej Obradović”  Vladimiru Ristiću, u nedelju, 29. januara, na platou Doma kulture okupilo se više stotina građana, pre svega samih đaka, njihovih roditelja i članova kolektiva. Oni su tom prilikom stali uz čoveka koji je u dva mandata, prema njihovom mišljenju, s velikim uspehom vodio pomenutu ustanovu, a sve je završeno uspešno.

Peticiju da Ristić ostane na tom mestu potpisao je zavidan broj od 1.700 meštana, koji su već u ponedeljak započeli štrajk i decu nisu slali u školu.

Razlog za nesvakidašnji bunt bilo je to što je Ristić smenjen s mesta direktora na dan školske slave Sveti Sava, iako je na konkursu dobio ubedljivu podršku nastavničkog veća i školskog odbora. Umesto njega školom je trebalo da upravlja novi v. d. direktora, ali se s takvom odlukom resornog ministarstva nisu složili brojni Omoljčani, zbog čega su i
organizovali protest.

Direktor OŠ „Dositej Obradović”, prema nadležnom pokrajinskom sekretarijatu, trebalo je uz da napusti tu poziciju uz obrazloženje da ne poseduje licencu za rad direktora, iako to, kako navode učesnici nedeljnog okupljanja, nije po zakonu, a ni prema mišljenju Ministarstva prosvete nije eliminacioni uslov za izbor direktora.

GRAD PANČEVO POSLAO PREDLOG MINISTARSTVU ZA V.D. OŠ DOSITEJ OBRADOVIĆ U OMOLJICI Stevanović: Naš izbor je Vladimir Ristić

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.